Boek
Nederlands

Dertien spoken voor Duifje Duistermuis

Geronimo Stilton (auteur), Ivan Bigarella (illustrator), Giorgio Campioni (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Geronimo’s vriendin Duifje Duistermuis wil voor de Griezelgazet een interview schrijven met dertien angstaanjagende spoken. In Villa Fluister in Lugubria staat haar heel wat te wachten. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Spoken
Titel
Dertien spoken voor Duifje Duistermuis
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Ivan Bigarella Giorgio Campioni
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Tredici fantasmi per Tenebrosa
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2011
117 p. : ill.
ISBN
9789054617648 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 300 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit 44e deel uit de serie over Geronimo Stilton verscheen eerder in keerdruk samen deel 43, 'Wie heeft Schrokopje ontvoerd?'*. Het begint met een proloog en eindigt met een epiloog, daartussen staat als een raamvertelling het titelverhaal. Geronimo hierin geflankeerd door zijn griezelvriendin Duifje Duistermuis. Zij wil voor de Griezelgazet een geweldig griezelig interview schrijven over het geheime leven van dertien angstaanjagende spoken. Zo komt ze in Villa Fluister in Lugubria terecht. Daar staat haar heel wat te wachten… Opnieuw een doldwaas avontuur gericht op fantasierijke kinderen. De tekst bevat veel ontoegankelijke woorden of verbasteringen. Plattegronden en overzichtstekeningen helpen de verdwaasde lezer de touwtjes aan elkaar te knopen. Ook de vormgeving is opvallend, maar bekend van de boeken van Stilton: cartooneske animatietekeningen en een veelheid aan visuele effecten qua kleuren en lettertypen, hetgeen een bonte, maar onrustige lay-out oplevert. Voorlezen vanaf ca. …Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties