Boek
Nederlands

Een bloedstollende middernacht

Geronimo Stilton (auteur), Ivan Bigarella (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
+1
Een bloedstollende middernacht
×
Een bloedstollende middernacht Een bloedstollende middernacht
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Op een stormachtige avond neemt Duifje haar goede vriend Geronimo mee naar het Schedelslot. De gehele familie Duistermuis wacht vol ongeduld op hen. Het is namelijk de avond voor Halloween in een schrikkeljaar. En als de klok twaalf slaat, kan de speurtocht naar het 'waardevolste geheim' beginnen... Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Halloween
Titel
Een bloedstollende middernacht
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Ivan Bigarella
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Mezzanotte da brivido a Castelteschio
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019
116 p. : ill.
ISBN
9789085925293 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op een stormachtige avond eind oktober neemt Duifje haar goede vriend Geronimo mee naar het Schedelslot. De gehele familie Duistermuis wacht vol ongeduld op hen. Het is namelijk de avond voor Halloween in een schrikkeljaar. Als de klok twaalf slaat, kan de speurtocht naar het 'waardevolste geheim' beginnen... Verhaal in de bekende stijl van de populaire reeks over Geronimo Stilton: verschillende lettertypes in grootte en vormgeving, woordgrapjes en veel illustraties. Het verhaal wordt nooit echt spannend, omdat het vooral een opsomming is van gebeurtenissen. Tussendoor zijn kleurige kaders met weetjes of tips opgenomen, bv. over schminken, en diverse raadsels ('enigma's'). Liefhebbers van Geronimo zullen dit avontuur, dat onafhankelijk van de vele andere delen is te lezen, wel kunnen waarderen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties