Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een muizenissige vakantie

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator), Miss Hoops (illustrator)
+1
Een muizenissige vakantie
×
Een muizenissige vakantie Een muizenissige vakantie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De muis Geronimo Stilton is toe aan vakantie en wil naar een mooi eiland toe. Voordat hij kan vertrekken, gaat er van alles mis. Zijn assistente zorgt voor allerlei vakantiespelletjes. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vakantie
Titel
Een muizenissige vakantie
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys Miss Hoops
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Quella stratopica vacanza alla pensione Mirasorci ...
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2020 | Andere uitgaves
116 p. : ill.
ISBN
9789059248403 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Geronimo is toe aan vakantie. Hij boekt een reis naar de Gelukzalige Eilanden, maar er gaat eerst van alles mis. Geronimo krijgt de vakantiesfeer nog niet echt te pakken, totdat zijn assistente vakantiespelletjes voor hem bedenkt. Deel 27 van de serie over een muizenfamilie, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden zoals druktemaakmuizinnetje en archeologische bezienswaardigheden. Het is daarnaast een onvervalst vakantieboek met spelletjes. Er worden spelletjes beschreven voor zonnige dagen en voor als het regent. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meege…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties