Boek
Nederlands
In Fantasia gaat de tijd steeds sneller, waardoor feee͏̈nkoningin Florina de Fleur snel ouder wordt. Maar als zij overlijdt, verdwijnt Fantasia. Kan Geronimo dat voorkomen? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Ottavo viaggio nel regno della Fantasia
Parallelle titel
Fantasia
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2020 | Andere uitgaven
318, [66] p. : ill. + speurlens
ISBN
9789085922445 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Fantasia wordt de feeënkoningin Florina de Fleur steeds ouder, als gevolg van de ‘Chronofantastische Tijdwijzer’ die op hol geslagen is. En met de veroudering van Florina komt ook Fantasia in gevaar, want als zij er niet meer is, verdwijnt Fantasia. De hulp van Geronimo Stilton wordt ingeroepen. Hij gaat op zoek naar de oorzaak van het steeds sneller gaan van de tijd. Op zijn reis moet hij het opnemen tegen de heks Eclips. Deel acht in de reeks belevenissen van de wereldbekende muis in het land Fantasia. De opzet van alle boeken is hetzelfde en binnen het verhaal gaat het alleen om de spanning. Ook de vormgeving is zoals alle andere boeken (waarbij bepaalde woorden in een andere kleur en letter worden weergegeven). Tussen de hoofdstukken staan soms paginagrote illustraties met een opdracht. Na het verhaal volgt nog een deel met informatie en spelletjes. Sommige illustraties zijn met de bijgevoegde 3D-vel te bekijken en er zijn ook pagina’s met geur. Literair stelt het boek weinig v…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia