Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Fantasia. XIII, Het drakeneiland

Geronimo Stilton (auteur), Silvia Bigolin (illustrator), Alessandro Muscillo (illustrator)
Vijf prinsesjes van Fantasia zijn ontvoerd door heks Dondersteen. Ze kunnen alleen bevrijd worden met behulp van de speciale gaven van vijf draken. Geronimo reist naar Dragonera om deze bijzondere draken te vinden. Met 3D-bril.
Titel
Fantasia. XIII, Het drakeneiland
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Silvia Bigolin Alessandro Muscillo Ivan Bigarella
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Undicesimo viaggio nel regno della Fantasia : l'isola dei draghi
Parallelle titel
Fantasia
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
313 p. : ill. + 3D-bril
ISBN
9789085924999 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Geronimo Stilton, muis en uitgever, komt onverwacht terug in Fantasia, waar vijf prinsesjes ontvoerd zijn door heks Dondersteen. Geronimo verzamelt al zijn moed om als ‘Ridder zonder vrees en blaam’ de prinsesjes te gaan redden. Volgens een legende lukt dit alleen met de hulp van vijf draken die over speciale eigenschappen beschikken. Geronimo reist naar Dragonera om deze bijzondere draken te vinden en samen de heks te verslaan. Drukke bladspiegel met gebruik van woorden en zinnen in een afwijkende typografie om de betekenis van een woord of zin te versterken. Rijk geïllustreerd met vaak paginagrote kleurenillustraties. Het verhaal, waarin veel is ingevuld en weinig aan de verbeelding wordt overgelaten, is gemaakt volgens een vaste formule. De lezer wordt uitgenodigd actief met het boek aan de slag te gaan door gebruik van geurplaatjes, een geheimschrift, 3D-illustraties en zoekplaten. Ingedeeld in hoofdstukken. Bevat een landkaart. Het geheel is uitnodigend vormgegeven. Met 3D-bril*…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia