Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Geheime missie : Olympische spelen

Geronimo Stilton (auteur), Cinzia Marrese (illustrator), Vittoria Termini (illustrator)
+1
Geheime missie : Olympische spelen
×
Geheime missie : Olympische spelen Geheime missie : Olympische spelen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Geronimo Stilton wordt als verslaggever voor De Wakkere Muis naar de Olympische Spelen gestuurd. Er blijkt iets niet helemaal in de haak te zijn. Met veel informatie over de Olympische Spelen. Vanaf ca. 9 jaar; onder begeleiding vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Olympische Spelen
Titel
Geheime missie : Olympische spelen
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Cinzia Marrese Vittoria Termini Silvia Bigolin
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Lo strano caso dei giochi olimpici
Uitgever
[Mechelen]: Baeckens Books, 2020 | Andere uitgaven
94 p. : ill.
ISBN
9789059248397 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Geronimo Stilton (ik-persoon) wordt als verslaggever voor De Wakkere Muis en als reporter voor de televisie naar de Olympische Spelen in Ratfurt gestuurd. In het vliegtuig blijkt Speurneus Teus ook op weg te zijn naar de Olympische Spelen, omdat er in zijn ogen iets mysterieus aan de hand is. En dat klopt, want hoe komt het dat de enige deelnemer uit Ratjetoe alle individuele wedstrijden wint? Geronimo en Teus doen hun best om dit mysterie op te lossen. Deel uit de populaire serie over Geronimo Stilton. Leuk, humoristisch verhaal, geschreven in een groot lettertype, dat zeker ook zwakke lezers zal boeien. De vele kleurrijke illustraties en afwisselende typografie zorgen voor een aantrekkelijk geheel. Na het verhaal, dat iets minder dan de helft van het boek omvat, volgt een ‘Gids van de Olympische Spelen’ met een korte geschiedenis van de Olympische Spelen, uitleg over Zomer- en Winterspelen en Paralympische Spelen. Daarnaast veel informatie over de sporten die beoefend worden, leuke …Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia