Boek
Nederlands
Geronimo houdt van lekker eten. Maar zijn koelkast is leeg. Hij gaat op stap om wat te halen. Samenleesboek op AVI-Start en hoger. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Voeding
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Hap hap
Auteur
Geronimo Stilton
Bewerker
Juliëtte Rosenkamp
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019
[32] p. : ill.
ISBN
9789085925323 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton houdt van lekker eten, maar zijn koelkast is leeg. Vervolgens vertelt Geronimo (ik-figuur) wat hij allemaal gaat doen: appels plukken bij zijn oom, eten in een restaurant, picknicken met zijn familie of een taart bakken voor zijn vriendin. Samenleesboekje met op de linkerbladzijde een paar woorden op, volgens het omslag, leesniveau AVI-Start. Dit leesniveau is echter niet officieel door Cito gemeten. Op de rechterbladzijde staat wat meer tekst die is te lezen door een ervaren lezer. De roodgedrukte woorden van de linkerbladzijde komen terug in de tekst op de rechterpagina. Deze duidelijk gedrukte tekst is op rijm, maar dat loopt niet altijd even soepel. Geïllustreerd met vrolijk gekleurde pentekeningen, omlijnd in een rode, ronde vorm, in de bekende Geronimo Stiliton-stijl. Achterin het boekje staat een recept van een kaastosti. Daar staat ook een overzicht van de belangrijkste woorden die in het verhaal voorkomen. In dezelfde opzet verscheen o.a. 'Op weg : ik…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties