Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het geheim van de ridders

Geronimo Stilton (auteur), Iacopo Bruno (illustrator), Danilo Barozzi (illustrator)
Saturno en Spica roepen de hulp in van de Zwarte Elfen en de Blauwe Draken om de betovering van het Riddereiland te verbreken en het laatste deel van het Ridderschild te vinden. Maar dat gaat niet vanzelf. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Elfen
Titel
Het geheim van de ridders
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Iacopo Bruno Danilo Barozzi Stefano Turconi
Vertaler
Manon Smits Pieter van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto dei cavalieri
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2013
337 p. ; [32] p. : ill.
ISBN
9789085922063 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nog altijd ligt het Riddereiland met zijn Rozenridders als versteend in slaap door de betovering van de Heksenkoningin. Op verzoek van de Feeënkoningin gaan de elf Saturno en zijn vriendin Spica naar een ander eiland waar de Zwarte Elfen wonen om daar samen met hen en de Blauwe Draken te proberen de betovering te verbreken. Dat vergt strijd en bovendien moet het ontbrekende laatste deel van het Ridderschild worden gevonden. Zesde en laatste deel in de fantasyreeks ‘De Kronieken van Fantasia’*, geschreven door het bekende Italiaanse schrijvers- en illustratorencollectief. De in een schreefletter gezette tekst en de vele illustraties zijn sepiakleurig. In tegenstelling tot vele andere Stiltonboeken is de bladspiegel rustig, zonder kleurige, zwierende lettertypen. Middenin staat, als een soort raamvertelling, een kleurig stripverhaal in 32 pagina’s. De serie is afgerond, maar nog niet de hele geschiedenis is verteld. Het verhaal gaat verder in de serie 'De ridders van Fantasia'. Vanaf ca…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia