Boek
Italiaans

Het monster van Lago Lago

Geronimo Stilton (auteur), Paolo De Capite (illustrator), Anna Ziche (illustrator)
Bundeling van twee verhalen. In het meer van Lago Lago is een monster gezien. Geronimo gaat op onderzoek uit. En Geronimo raakt verzeild in een mysterie rond een nieuw winkelcentrum. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het monster van Lago Lago
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Paolo De Capite Anna Ziche
Taal
Italiaans, Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mostro di lago lago
Editie
2 ed.
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011
ISBN
9789054616320
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Twee verhalen in één boek. In 'Het monster van Lago Lago' wordt er in het meer van Lago Lago een angstaanjagend monster gesignaleerd. Geronimo gaat op onderzoek uit. Al snel blijkt er iets niet te kloppen aan het verhaal. In 'Het perfecte bedrog' raakt Geronimo verzeild in een mysterie rond een nieuw winkelcentrum, waar de muizen wel erg graag willen kopen. Deel 55 van de serie over muizen, waarin humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Daarvan is het merendeel gedrukt in duidelijke letters met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichti…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties