Boek
Nederlands

Het piramide project

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
De Stiltons reizen naar het oude Egypte, waar ze op zoek moeten naar een zoekgeraakte schat. Alleen met deze schat kan de koninklijke architect de bouw van de grote piramide van Cheops bekostigen. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
Het piramide project / Geronimo Stilton ; ill. Danilo Barozzi [e.a.]
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi Francesco Castelli Danilo Loizedda
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Missione piramidi
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
283 p., [28] p. bijlage Op stap in het Oude Egypte
ISBN
9789464291735 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een spannend avontuur in de ‘Geronimo Stilton — reis door de tijd’-serie. Dankzij een mysterieus kompas belanden de Stiltons in het oude Egypte, aan het hof van farao Cheops. Er blijkt een kostbare schat te zijn gestolen, en de koninklijke architect heeft nu geen idee hoe hij de bouw van zijn imposante piramide moet bekostingen. Tussen de quizzen, gevaarlijke Nijltochten en innige ontmoetingen met de kat van de farao door doen de Stiltons hun best om het Piramide Project tot een goed einde te brengen. Vinden ze de schat op tijd? ‘Het Piramide Project’ is in een humoristische stijl geschreven en maakt gebruik van een speelse typografie. Met grappige kleurenillustraties in de bekende Stilton-stijl. Achterin het boek staan weetjes en spelletjes over het oude Egypte. Geronimo Stilton is het pseudoniem van een reeks schrijvers en tekenaars die samen de gelijknamige serie uitgeven. Het oorspronkelijke idee komt van de Italiaanse Elisabetta Dami (1958). Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties