Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het verloren rijk

Geronimo Stilton (auteur)
+1
Het verloren rijk
×
Het verloren rijk Het verloren rijk

Het verloren rijk

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In de oude profetie staat geschreven: "De Boog, de Gans, het Zwaard en de Draak kunnen op een dag de genadeslag geven aan haar duistere zaak." Die dag is aangebroken. Saturno is nog maar een jonge elf. Een heel gewone jongen. Maar hij is de uitverkorene, gekozen door het lot: hij moet het Verloren Rijk heroveren en de vrede herstellen in Fantasia.
Onderwerp
Elfen
Titel
Het verloren rijk
Auteur
Geronimo Stilton
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il reame perduto
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2012
1 cd
Speelduur
7:31:21
Oorspr. uitgever
Baeckens Books
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lang geleden werden de vele Rijken waar het gigantische gebied Fantasia uit bestond door feeën met elkaar verbonden. Ze plaatsten in elk Rijk een Poort waardoor vrede, wijsheid en harmonie verspreid konden worden. Maar heksen gebruikten ze om het Kwaad te verspreiden. Ook het Rijk van de Boselfen werd zo bezet en geïsoleerd. Gelukkig heeft na verloop van tijd een kleine groep helden, onder leiding van de jonge elf Saturno, de moed en de kracht om het Duistere Leger te trotseren. Deze spannende gebeurtenissen werden opgetekend door tovenaar Fabulus: "opdat men lessen zal trekken uit dat wat in het verleden is gebeurd … Het Kwaad slaapt immers nooit …" Met beschrijvingen van de belangrijkste personages, inhoudsopgave en een gekleurd stripkatern in het midden. De vlotte teksten en de vele tekeningen zijn gedrukt in bruine inkt. Overzichtelijke bladspiegel, ruime interlinie, zonder de bekende typografische grapjes. Op de voorste schutbladen staat een overzichtstekening van 'Het Bossenrijk…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia