Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Hoe vang je een mummie?

Geronimo Stilton (auteur), Antonio Campo (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
Er wordt een geheimzinnige sarcofaag bezorgd op kasteel Schedelslot. Grap en Grol Duistermuis maken hem open. Dat hadden ze beter niet kunnen doen... Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Hoe vang je een mummie?
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Antonio Campo
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il ballo della mummia dispettosa
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019 | Andere uitgaven
119 p. : ill.
Aantekening
Op elke pagina kan de beginnende lezer een paar zinnetjes van de voorlezer overnemen. Die zinnetjes zijn geschreven op AVI niveau M3.
ISBN
9789085925149 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Grap en Grol Duistermuis hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en de bezorgde sarcofaag tóch openen, zetten ze hiermee een wervelend avontuur in beweging. De mummie die met het openen tot leven is gebracht, blijkt een Egyptische prinses te zijn die bazig is, er met de lijkkoets vandoor gaat en een spoor van vernieling achterlaat. En nu – hoe vang je een mummie? In een oud boek staat dat de prinses verliefd moet worden, om dan alles te doen wat haar geliefde wil. Er zit niets anders op dan dat Geronimo zich verkleedt als een fiere farao die uiteindelijk de prinses ‘verleidt’ met een Egyptische dans… Deel over de bekende muis, dit keer vormgegeven als samenleesboek*. Tussen de voorgelezen tekst staat op elke pagina een afbeelding van Benjamin met daarnaast twee tot vijf zinnetjes in een ander lettertype om zelf te lezen. Deze zijn geschreven in grotendeels éénlettergrepige woorden, zonder hoofdletters, maar met alle leestekens**. De levendige opmaak in de bekende Stiltonstijl b…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties