Boek
Nederlands

Snottebellenslakkensoep? Heerlijk!

Geronimo Stilton (auteur), Ivan Bigarella (illustrator), Antonio Campo (illustrator)
Geronimo en Duifje zijn op zoek naar dertien bijzondere ingrediënten voor de snottebellenslakkensoep van Mario de Kok. Maar als ze alles hebben gevonden, is Mario verdwenen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Snottebellenslakkensoep? Heerlijk!
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Ivan Bigarella Antonio Campo Daria Cerchi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Tutti a tavola
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2015
120 p. : ill.
ISBN
9789085922964 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na het bereiden van een mislukt gerecht gaat Geronimo, uitgever van De Wakkere Muis, doen waar hij goed in is: het uitgeven van een spannend verhaal over Duifje en hemzelf. Daarin komt Madnav, de culinair recensent, eten. Speciaal voor die gelegenheid staat snottebellenslakkensoep op het menu. Geronimo en Duifje gaan de ingrediënten (o.a. moerasmodder, verse snot van de hagedis, tanden van een yeti) verzamelen. Dan ontdekken ze dat Mario de Kok onvindbaar is. Neulrat heeft een plan gesmeed om zelf het heerlijkste recept te maken, en daarom is Mario ontvoerd en gehypnotiseerd. Dat dekselse plan in deze griezeldetective pakt voor Neulrat echter faliekant verkeerd uit. Tweede boek uit de ‘Groene reeks’ van in totaal zes delen. Alle kenmerken van het eerste deel en talloze eerdere uitgaven zijn ook hier aanwezig: groot aantal stripachtige tekeningen, het niet eenvoudige taalgebruik en met name de bonte lay-out met woorden in allerlei kleuren en vormen. De gebruikte spreekwoorden en gezegd…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties