Boek
Nederlands

Vleermuisgespuis

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (vertaler), Ivan Bigarella (illustrator)
Geronimo Stilton gaat met de familie Duistermuis op zoek naar de verdwenen schilderijen van Jack Mopsmuis in de Mopsmuisgrot. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Vleermuisgespuis
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Ivan Bigarella Antonio Campo
Concept
Elisabetta Dami
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Nel labirinto di Grottacupa
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2017
117 p. : ill.
ISBN
9789085924128 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Geronimo Stilton ontvangt per post het nieuwe boek van Duifje over hun laatste avontuur in de Vallei der IJdele Vampiers. Op mysterieuze wijze verdwijnen er schilderijen van Jack Mopsmuis, zowel uit het kasteel als uit de Mopsmuisgrot, waar honderden vleermuizen wonen. Geronimo gaat samen met Duifje en de vleermuizen Kreetje en Kalong, Torteltje en Bolletje op onderzoek uit. En al snel wordt vleermuis Nick Lichtschuw betrapt. Er zou een geheime schat in de grot zijn verstopt door Jack Mopsmuis. De kaart om er te komen zit verstopt in zijn schilderijen. Een nieuwe zoektocht gaat van start! Vlot leesbaar verhaal, verlevendigt met veel illustraties in kleur. Ruime bladspiegel; korte zinnen, met afwijkende typografie (grotere en kleinere woorden, gekleurde woorden, andere lettertypes). Korte hoofdstukken. Voor de liefhebbers van de verhalen van Geronimo Stilton weer een spannend nieuwe avontuur. Achterin diverse getekende overzichten van personges en plaatsen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, …Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties