Boek
Nederlands

Zo zonde van de zee

Geronimo Stilton (auteur), Walter Leoni (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
De familie Stilton komt erachter dat de zee enorm vervuild is en bedenkt een plan om het afval op te ruimen. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Zo zonde van de zee
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Walter Leoni
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Giù le zampe dal nostro mare!
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
117 p. : ill.
ISBN
9789464291902 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een leerzaam verhaal over waterverontreiniging en het milieu. De familie Stilton gaat op reis naar Korsthaven en komt erachter dat de zee gigantisch vervuild is. Ze bedenken een plan om het afval op te ruimen. Levendig en kleurrijk geïllustreerd, met speelse opmaak. .Het boek maakt deel uit van de serie: 'Doen voor groen’*. In deze serie geven de Stiltons en hun vrienden het goede voorbeeld. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties