Boek
Nederlands

Ik heb een fiets gekocht

Ik heb een fiets gekocht

Aangepaste herdruk van de debuutbundel van Gershwin Bonevacia (1992), voor wie reizen, ook in de tijd, en filosoferen over het bestaan in al zijn mogelijke vormen de belangrijkste uitgangspunten voor zijn gedichten vormen.
Titel
Ik heb een fiets gekocht
Auteur
Gershwin Bonevacia
Taal
Nederlands
Editie
Herziene editie
Uitgever
[Amsterdam]: Das Mag Uitgevers, 2019 | Andere uitgaves
82 p. : ill.
ISBN
9789493168336 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze uitgave is een aangepaste herdruk van het debuut (2017)* van Gershwin Bonevacia (1992, Rotterdam), sinds vorig jaar stadsdichter van Amsterdam. De titel verwijst symbolisch naar de wijze waarop de dichter zich door het leven wil bewegen. Dat heeft als consequentie dat hij een grote hoeveelheid aan onderwerpen presenteert (o.a. de Curaçaose opstandelingenleider Tula, de Februaristaking en reizen in alle vormen) en vaak uitgaat van waarnemingen. Met een eenvoudige woordkeuze, door iedere lezer te vatten, werkt hij gedachten uit die echter niet door iedereen doorzien zullen worden. De kwaliteit loopt behoorlijk uiteen. Weinigzeggend bijvoorbeeld is: 'Tussen / Duivendrecht / en / Almere / liggen / prachtige / vanuit / de / trein / bekeken / beelden'. Een stuk boeiender al is: 'Ik hack in het boek vol principes, in principe te vaak herschreven', waar je beter over na kunt denken, zelfs tot verschillende passende conclusies kunt komen. Ondanks de zwakke pagina’s maakt Bonevacia duideli…Lees verder

Over Gershwin Bonevacia

Gershwin Patrick Bonevacia (Rotterdam, 19 mei 1992) is een Nederlands schrijver, dichter, filosoof. Van maart 2019 tot januari 2022 was hij stadsdichter van Amsterdam.

Biografie

Bonevacia is deels opgegroeid in Curaçao. Op zijn 9e verhuisde hij naar Nederland, sindsdien is hij woonachtig in Amsterdam. Na de middelbare school is hij Commerciële Economie aan de hogeschool van Amsterdam gaan studeren. Echter bleef Bonevacia's liefde voor schrijven, dichten en filosoferen toch de overhand nemen. Vandaar dat hij uiteindelijk dit pad is gaan bewandelen.

Bonevacia werkt in zijn rol als dichter en schrijver samen met organisaties als het Van Gogh Museum, de Erasmus Universiteit tot aan NPO en TEDx. Hij schrijft elke maand een gedicht voor Het Parool. Bonevacia droeg zijn stukken onder andere voor aan het koningshuis en voor de NTR.

Werk

Sinds een aantal jaar is Bonevacia bezig met het schrijv…Lees verder op Wikipedia