Boek
Nederlands

Unplugged : gerechten om te delen en te combineren

Gert De Mangeleer (auteur), Jan Scheidtweiler (auteur), Piet De Kersgieter (fotograaf)
Kook- en kijkboek met 60 informele recepten, met een vleugje rock-'n-roll en veel persoonlijkheid

Chef Gert De Mangeleer brengt in zijn driesterrenrestaurant Hertog Jan een frisse en nieuwe keuken van topniveau. In dit kookboek toont hij de plekken en de internationale keukens die hem inspireren, en hij vertaalt ze naar informele gerechten om thuis klaar te maken voor familie en vriende
Onderwerp
Gerechten
Titel
Unplugged : gerechten om te delen en te combineren
Auteur
Gert De Mangeleer Jan Scheidtweiler
Fotograaf
Piet De Kersgieter
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Luster, 2016
220 p. : ill.
ISBN
9789460581793 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Gert De Mangeleer

Gert De Mangeleer (Dendermonde, 22 juli 1977) is een Belgische kok en was mede-eigenaar van een restaurant met drie Michelinsterren; In 2018 hebben ze besloten ermee op te houden. Hij baatte samen met Joachim Boudens het restaurant Hertog Jan uit.

Carrière

Na zijn humaniora, volgde De Mangeleer een horecaopleiding. Hij volgde de tso–kwalificatie hotel-restaurant in Ter Groene Poorte te Brugge.

Na zijn opleiding werkte hij vier jaar lang bij chef Danny Horseele van 't Molentje, in Zeebrugge. Daar leerde hij het vak en groeide er een band met sommelier Joachim Boudens, verkozen tot beste sommelier van België in 2005 en 2011.

Samen besloten ze hun energie in Hertog Jan te steken, een populaire wijnbrasserie die ze overnamen van Guido Francque in juli 2005. Amper anderhalf jaar later, in 2007 werden ze bekroond met een eerste Michelinster. In de Michelingids 2010 kwam daar een tweede ster …Lees verder op Wikipedia