Dvd
Nederlands

Trollie

Gert Embrechts (regisseur), Leo Willems (acteur), Jelka Van Houten (acteur)
Max (10) viert kerst bij oma Mimi in de bergen. Wanneer hij door het ijs van een bergmeer zakt, wordt hij gered door een jonge trol. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Trollen
Taal
Nederlands
Uitgever
Just4Kids, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
10 x 24 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8717344759748

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Traditiegetrouw zijn de 10-jarige Max en zijn familie in de kerstperiode bij oma Mimi op haar landgoed in de bergen. Wanneer de jongen door het ijs zakt, wordt hij gered door een bergtrol. Omdat Trollie verdwaald blijkt te zijn, neemt Max zijn taartetende redder mee en verstopt hem op zolder. Nederlands-Belgische serie in tien afleveringen (2015) met een fijne mix tussen spanning en hilariteit. Over de warme band tussen de dromerige Max en zijn oma (Olga Zuiderhoek) en over de respectvolle vriendschap tussen de jongen en Trollie. Als een rode draad is er de hebzucht van een familie die het landgoed van oma wil verkopen nog voor zij is overleden. Het spel van de acteurs is naturel, de Nederlandse teksten zijn goed verstaanbaar. Knap montagewerk met geloofwaardige beelden. De scène waarbij Max via een graf in de wereld terechtkomt waar ook de gestorven opa Beer is en waar ook oma (al) blijkt te zijn, kan moeilijk zijn. In de laatste aflevering worden bepaalde zekerheden op losse schroev…Lees verder

Over Gert Embrechts

Gert Embrechts (1963) is een Vlaams scenarioschrijver en regisseur.

Gert nam in 1984 met de band Rue Da Mort deel aan Humo's Rock Rally. (1)

Onder de naam Shady Vision brengt hij in 1986 "Just a Game" uit gebaseerd op het Heyseldrama van 1985. (2)

Embrechts rondde in 1993 zijn filmopleiding af aan de Sint-Lukas Hogeschool Brussel. Zijn kortfilms 13 (1999) en Vincent (2001) ontvingen verschillende internationale prijzen in Europa en de Verenigde Staten. Vanaf 2005 combineerde hij zijn filmwerk met televisiedrama waaronder enkele afleveringen van de VRT-reeks Kinderen van Dewindt (2006) en hij regisseerde de serie Trollie (2015, KRO/Ketnet). Deze laatste serie kreeg in 2016 een vervolg in de vorm van twee speelfilms.

Embrechts schreef het scenario voor de Nederlandse film Komt een vrouw bij de dokter (2009), naar de roman van Kluun.

In 2012 bracht Embrechts zijn eerste eigen speelfilm Allez, Eddy! uit…Lees verder op Wikipedia