Boek
Nederlands

De verkeerde vriend

De verkeerde vriend

Genre:
Als zijn zestienjarige dochter in aanraking komt met verkeerde mensen, besluit haar vader, die tot dan toe een gezapig leven leidde, in actie te komen.
Onderwerp
Gezin, Vriendschap, Wraak
Titel
De verkeerde vriend
Auteur
Gert-Jan Van Den Bemd 1964-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Angèle, 2018
320 p.
ISBN
9789022334966 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fotograaf Werner Mans leidt een gezapig bestaan waarmee hij zelf niet ontevreden is. Er komt een einde aan zijn leven in de luwte als zijn zestienjarige dochter wil uitgaan en naar een club gaat. Dit brengt herinneringen bij Werner naar boven en doet hem uit zijn lethargie ontwaken. Zijn dochter gaat met de verkeerde mensen om en Werner besluit dat hij in actie moet komen in het belang van zijn gezin. Pluspunten aan dit tragikomische verhaal met thrillerelementen zijn de goed uitpakkende humor, een aantal mooie bespiegelingen en de plot. De wat te snelle aaneenschakeling van gebeurtenissen zorgt echter voor een wat hijgerige leeservaring. Ook wordt te weinig aan de verbeelding van de lezer overgelaten. Aardig debuut van de Nederlandse auteur (1964), tevens onder andere journalist en kunstenaar, die tot dusver vooral korte verhalen publiceerde.

Over Gert-Jan Van Den Bemd

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Gert-Jan van den Bemd

Gerardus Johannes Christianus Maria (Gert-Jan) van den Bemd (Breda, 28 januari 1964) is een Nederlandse kunstenaar, wetenschapsjournalist en schrijver. Met zijn korte verhalen won hij diverse prijzen, onder andere Heel Nederland Schrijft (2015), de Aspe Award (2016) en de schrijfwedstrijd van het International Literature Festival Utrecht (ILFU) in 2017. In 2018 debuteerde hij als romanschrijver met De Verkeerde Vriend bij uitgeverij Manteau. In 2019 verscheen zijn tweede roman Na de val bij dezelfde uitgever.

Externe links

  • Profiel van Gert-Jan van den Bemd bij Standaard Uitgeverij
  • Persoonlijke website
Lees verder op Wikipedia