Strip
Nederlands

Black Betty

Gert Verhulst (scenarist), Hans Bourlon (scenarist), Charel Cambré (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Titel
Black Betty / scenario Gert Verhulst, Hans Bourlon ; stripbewerking Charel Cambré ... [et al.] ; tek. Charel Cambré
Scenarist
Gert Verhulst 1968- Hans Bourlon
Auteur
Charel Cambré 1968-
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Studio 100, 2007
32 p. : ill.
ISBN
9789059162761

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Professor Brio heeft nooit kunnen verkroppen dat een prestigieuze uitvindersprijs in 1967 aan hem voorbijging en werd toegekend aan opa Fonkel. Hij neemt zich voor om wraak te nemen op alle geleerden die er maar toe doen en daarom organiseert hij een geleerden-top in het dorp van de familie Fonkel, Toby de agent en hoofdcommissaris Migrain. Superheldin Mega Mindy, hoedster van alle goedbedoelende mensen en wreekster van het kwaad, in het dagelijks leven de verlegen politie-agente Mieke, ziet zich geconfronteerd met een nieuwe klus en een nieuwe tegenstander: Black Betty! Strip uit de Vlaamse Studio 100 (Samson & Gert, K3) die is gebaseerd op een tv-serie die in ons land door de TROS wordt uitgezonden. De inhoud is spannend, maar gemoedelijk van toon; de letters zijn duidelijk leesbaar, de tekeningen in heldere kleuren vloeiend en vol actie, maar het wordt nooit ècht eng en daarom is dit een aardige, maar clichématige kinderstrip.

Over Gert Verhulst

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door ZinoSc

Gert Tony Hubert Verhulst (Berchem, 24 januari 1968) is een Belgische mediaondernemer, televisieproducent, presentator, acteur en zanger. Verhulst is met name bekend vanwege zijn rol als Gert in het televisieprogramma Samson en Gert. Daarnaast is hij een van de oprichters van het amusementsbedrijf Studio 100.

Biografie

Vroege carrière

In 1987 ging Verhulst als presentator voor de Belgische openbare omroep BRT werken. Met Kerstmis 1989 werd hij voor het eerst vergezeld door Samson, een fictieve hond waarvan de stem werd ingesproken door achtereenvolgens Danny Verbiest (1989-2005), Peter Thyssen (2005-2013) en Dirk Bosschaert (2013- heden). Oorspronkelijk was Samson alleen bedoeld om met de kerstdagen de kinderen op te vrolijken. De hond werd echter zo populair dat hij is gebleven. Op 2 september 1990 ging de televisieserie Samson en GertLees verder op Wikipedia

Suggesties