Boek
Nederlands

De garde van Gert : Gert Verhulst en gasten

Gert Verhulst (auteur)
+1
De garde van Gert : Gert Verhulst en gasten
×
De garde van Gert : Gert Verhulst en gasten De garde van Gert : Gert Verhulst en gasten

De garde van Gert : Gert Verhulst en gasten

In het gelijknamige NJAM!-programma De Garde van Gert kookt foodie en televisiegezicht Gert Verhulst smakelijke, snelle gerechten. Hij krijgt daarbij de hulp van bekende NJAM!-chefs die hun sterren al lang verdiend hebben: keukengrootheden zoals Johan Segers, Peppe Giacomazza, Roger van Damme, Jan Buytaert, Dominique Persoone, Dagny Ros Asmundsdottir, Bart Desmidt, Jan Tournier, Michaël Vrijmoed e
Titel
De garde van Gert : Gert Verhulst en gasten
Auteur
Gert Verhulst
Taal
Nederlands
Editie
Eerste druk
Uitgever
[Schelle]: njam!, 2016
106 p. : ill.
ISBN
9789462772007 (hardback)
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit kookboek is genoemd naar het gelijknamige tv-programma van foodie en televisiegezicht Gert Verhulst, uitgezonden op Vlaamse kookkanaal njam! Tien chef-koks die op verschillende plaatsen in Europa werken en die zo nu en dan aan het tv-programma meewerken, hebben in dit boek een viertal van hun favoriete recepten beschreven. Van elke chef-kok is een paginagrote foto aanwezig en een korte beschrijving. Ook van de gerechten zijn paginagrote kleurenfoto's aanwezig zodat het beoogde resultaat duidelijk is. De recepten zijn origineel, eenvoudig beschreven en in principe simpel van samenstelling; het bereiden vereist wel enige kookervaring. Voor de ingrediënten zal af en toe de speciaalzaak bezocht moeten worden. Het is vooral het samen gebruik van de (perfecte) ingrediënten dat een zeer verfijnde smaaksensatie oplevert. Het boek is uitermate geschikt voor de amateurkok die zich op het fijnproevers-niveau wil gaan begeven en de recepten uit het tv-programma alle aandacht wil geven.

Over Gert Verhulst

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Beau Poncelet

Gert Tony Hubert Verhulst (Berchem, 24 januari 1968) is een Belgisch televisiepresentator, acteur, zanger, scenarioschrijver en ondernemer. Het bekendst is hij vanwege zijn rol als Gert in het televisieprogramma Samson en Gert. Hij is een van de oprichters van het entertainmentbedrijf Studio 100.

Biografie

Vroege carrière

In 1987 ging Verhulst als presentator voor de Belgische openbare omroep BRT werken. Met Kerstmis 1989 werd hij voor het eerst vergezeld door Samson, een fictieve hond waarvan de stem werd ingesproken door achtereenvolgens Danny Verbiest (1989-2005), Peter Thyssen (2005-2013) en Dirk Bosschaert (2013- heden). Oorspronkelijk was Samson alleen bedoeld om met de kerstdagen de kinderen op te vrolijken. De hond werd echter zo populair dat hij is gebleven. In 1990 ging de televisieserie Samson en Gert van start.

Van 1…Lees verder op Wikipedia