Boek
Nederlands
Samson en Gert beleven van alles op de kermis. Prentenboekje met clichématige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Kermis
Titel
De kermis
Medewerker
Gert Verhulst Hans Bourlon
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Studio 100, 2006
[18] p. : ill.
ISBN
9789059161740
Plaatsingssuggestie
Feesten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Samson (hond) en Gert gaan naar de kermis en vermaken zich met allerlei activiteiten. Prentenboekje over het bekende Belgische televisieduo Samson en Gert. Je ziet ze in de botsautootjes, achter de gokkasten, eendjes vissen en als laatste in het spiegelparadijs. Kleurige stripachtige illustraties over 2 bladzijden, waarop precies te zien is wat de een- tot tweeregelige tekst boven aan de bladzijde vermeldt. Vreemd is dat als ze achter de gokkasten zitten, verteld wordt dat ze naar het Lunapark gaan. Voor de fans van de televisieserie een herkenbaar prentenboekje, waarin echter activiteiten worden gedaan die jonge kinderen waarschijnlijk nooit op de kermis zullen doen. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Gert Verhulst

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door ZinoSc

Gert Tony Hubert Verhulst (Berchem, 24 januari 1968) is een Belgische mediaondernemer, televisieproducent, presentator, acteur en zanger. Verhulst is met name bekend vanwege zijn rol als Gert in het televisieprogramma Samson en Gert. Daarnaast is hij een van de oprichters van het productiehuis Studio 100.

Biografie

Vroege carrière

In 1987 ging Verhulst als presentator voor de Belgische openbare omroep BRT werken. Met Kerstmis 1989 werd hij voor het eerst vergezeld door Samson, een fictieve hond waarvan de stem werd ingesproken door achtereenvolgens Danny Verbiest (1989-2005), Peter Thyssen (2005-2013) en Dirk Bosschaert (2013- heden). Oorspronkelijk was Samson alleen bedoeld om met de kerstdagen de kinderen op te vrolijken. De hond werd echter zo populair dat hij is gebleven. Op 2 september 1990 ging de televisieserie Samson en Gert va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties