Boek
Nederlands
Terwijl de molenaar met vakantie is, passen Samson en Gert op zijn molen. Prentenboekje met clichématige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Extra onderwerp
Molens, brood, beroepen
Titel
De molen
Medewerker
Gert Verhulst Hans Bourlon
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Studio 100, 2005
[10] p. : ill.
ISBN
9059161556 9789059161559

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Terwijl molenaar Frans op vakantie is, passen Samson en Gert op zijn molen. ’s Ochtends brengt een boer graan naar de molen. Gert maalt het gaan en krijgt in ruil een zak meel. Daarmee kan hij lekker brood bakken voor het avondmaal. Dit prentenboek is een merchandising product, aansluitend bij de televisiereeks over Gert een zijn hond Samson. De illustraties zijn in de stijl van de gelijknamige stripreeks. Eenvoudige illustraties in heldere kleuren tonen over twee openliggende pagina’s de opeenvolgende scènes. Gert is een en al ijver, Samson volgt vol belangstelling de bezigheden van zijn baasje. Het beeld dat wordt geschetst van het landelijke molenaarsleven is traditioneel en clichématig: een haan kraait hen ’s morgens wakker, een boer komt met zijn tractor en kar naar de molen, het loon is een zak meel. De korte tekst bij de illustraties is hoofdzakelijk beschrijvend. Een banaal en wat belerend verhaal voor ca. 3-jarigen.

Over Gert Verhulst

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door ZinoSc

Gert Tony Hubert Verhulst (Berchem, 24 januari 1968) is een Belgische mediaondernemer, televisieproducent, presentator, acteur en zanger. Verhulst is met name bekend vanwege zijn rol als Gert in het televisieprogramma Samson en Gert. Daarnaast is hij een van de oprichters van het productiehuis Studio 100.

Biografie

Vroege carrière

In 1987 ging Verhulst als presentator voor de Belgische openbare omroep BRT werken. Met Kerstmis 1989 werd hij voor het eerst vergezeld door Samson, een fictieve hond waarvan de stem werd ingesproken door achtereenvolgens Danny Verbiest (1989-2005), Peter Thyssen (2005-2013) en Dirk Bosschaert (2013- heden). Oorspronkelijk was Samson alleen bedoeld om met de kerstdagen de kinderen op te vrolijken. De hond werd echter zo populair dat hij is gebleven. Op 2 september 1990 ging de televisieserie Samson en Gert va…Lees verder op Wikipedia

Suggesties