Boek
Nederlands

Stempelen! : hoe maak je stempels en wat kun je ermee doen

Gertie Jaquet (auteur)
+1
Stempelen! : hoe maak je stempels en wat kun je ermee doen
×
Stempelen! : hoe maak je stempels en wat kun je ermee doen Stempelen! : hoe maak je stempels en wat kun je ermee doen

Stempelen! : hoe maak je stempels en wat kun je ermee doen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe maak je een eigen stempel? Uitleg, stap voor stap, met tips om te stempelen op o.a. een t-shirt, een bord of in klei. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.
Onderwerp
Drukken
Titel
Stempelen! : hoe maak je stempels en wat kun je ermee doen
Auteur
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2017
41 p. : ill.
ISBN
9789021677088 (hardback)
Plaatsingssuggestie
624.9 (SISO) Tekenen - Schilderen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zelf stempels (leren) maken? Dan is dit handzame, vierkante boekje iets voor jou! Na een dubbele pagina waarin duidelijk wordt gemaakt welke materialen je nodig hebt (en dat valt reuze mee), volgt een compacte ‘cursus’ stempels maken. De eerste stappen van ontwerpen en maken, allerlei tips en informatie over positief en negatief stempelen, het stempelen van patronen en de handigheid van een voorraadje letters en cijfers. Aan de hand van concrete voorbeelden worden thema’s als stempelen op textiel of keramiek, stempelen met ander materiaal en stempelen voor gevorderden uitgelegd en toegelicht. Twee dubbele pagina’s met voorbeelden in zwart-wit en ietwat informatie over auteur sluiten deze mooie uitgave af. Heldere stappenplannen, concreet taalgebruik en veel, heel veel kleurenfoto’s van en met stempels laten zien hoe eenvoudig én leuk het is om ‘met je eigen stempels aan de slag te gaan!’. Achterin staan enige websites. Uitgave waar je vrolijk van wordt en die in geen enkele (school)bi…Lees verder

Over Gertie Jaquet

Gertie Jaquet (Egmond aan Zee, 28 november 1958) is een Nederlands illustratrice.

Levensloop

Jeugd en opleiding

Gertie werd geboren in Egmond aan Zee. Als van kinds af aan was ze veel bezig met tekenen. Na haar middelbare school bezocht ze de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam.

Loopbaan

Jaquet begon in 1983 met het illustreren van kinderboeken. Aanvankelijk schreef ze zelf prentenboeken maar later ging ze ook werken met schrijvers. Zo maakte zij de illustraties van de boekenserie Haas van Annemarie Bon. Ook werkt ze veel samen met haar collega's Georgien Overwater, Ineke Goes en Lars Deltrap. Naast haar werk als illustratrice ze ook werkzaam als keramiste en maakt ze stempels.

Boekenselectie