Opgenomen in de opera van Sydney in 1993
Titel
La boheme
Componist
Giacomo Puccini 1858-1924
Uitvoerder
Cheryl Barker  (sopraan) David Hobson  (tenor) Gary Rowley  (bas) Roger Lemke  (bariton) Opera Australia Chorus  (koor) Opera Australia Children's Chorus  (koor) Opera Australia Orchestra  (orkest)
Dirigent
Julian Smith
Regisseur
Baz Luhrmann
Danser
Opera Australia Ballet
Uitgever
Art Haus Musik, 2003 | Andere uitgaves
1 dvd-video
EAN
4006680109541
CDR
DCD0157
Plaatsingssuggestie
32 - Opera (NBLC) K5 - Opera, operette en andere theatermuziek met vocale inbreng (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een Australische opvoering uit 1993 van de bekende opera van Giacomo Puccini. Het bijzondere element van deze uitvoering in Sydney is de vormgeving van toneelregisseur Baz Luhrmann, die sindsdien bekend is geworden door zijn regie van de film Moulin Rouge en de costumering van Catherine Martin en Bill Marron die de handeling ergens in het Parijs van de jaren '50 plaatsen. Er wordt overtuigend geacteerd en fraai gezongen door Cheryl Barker, David Hobson en de overige solisten. Een uitvoering van La Boheme die de aanschaf zeker waard is. Wel curieus, dat deze voorstelling van een opera die gaat over armoedige kunstenaars die honger en kou lijden gesponsord blijkt te worden door oliemaatschappij Esso.

Over Giacomo Puccini

Giacomo Antonio Domenico Michele Secondo Maria Puccini, kortweg Giacomo Puccini (Lucca, 22 december 1858 – Brussel, 29 november 1924), was een Italiaans componist.

Levensloop

Puccini werd geboren in Lucca in een familie die generaties beroepsmusici heeft opgeleverd. Toen hij vijf was, overleed zijn vader. Voor zijn muzikale opleiding werd hij naar zijn oom Fortunato Magi gestuurd, die hem een slechte en ongedisciplineerde leerling vond.

Puccini groeide op tot een levensgenieter die een opera schreef als hij krap bij kas zat. Dat beklemtoont ook zijn genialiteit: hij leek op bevel meesterlijke opera's uit zijn mouw te kunnen schudden. Maar eenmaal aan het werk stortte hij zich volledig in een nieuw operaproject, en deed vervolgens alles om tot een goed eindresultaat te komen. Legendarisch is zijn groot aantal wijzigingen in het libretto van zijn opera Manon Lescaut en de daarmee gepaard gaande heftige discus…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek