Boek
Nederlands

Onvoltooid : roman

Gie Bogaert (auteur)
+1
Onvoltooid : roman
×
Onvoltooid : roman Onvoltooid : roman

Onvoltooid : roman

Genre:
‘Jij mag mijn verhaal schrijven,’ zei ze. Zij is een kunstenaar en adoptiedochter met een dove zoon en een troebele geschiedenis. Hij is een journalist die kort voor zijn opruststelling door zijn verleden wordt ingehaald. Zij is op zoek naar iets om terug te vinden. Hij naar iets om achter te laten. In een wankele nieuwe vertrouwelijkheid proberen ze allebei met zichzelf en hun verschillende werel
Titel
Onvoltooid : roman
Auteur
Gie Bogaert
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2022
157 p.
ISBN
9789464341089 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Belaagd door de grijparmen van liefde en tijd

Talloos veel schakeringen van het gevoel passeren de revue in Onvoltooid, Gie Bogaerts nieuwe roman over een gedesillusioneerde journalist die het verleden rauw op zijn bord krijgt.

Als fijnslijper van de intimistische roman, zo staat de Vlaamse auteur Gie Bogaert (°1958) te boek. Ooit mee ontdekt via Herman de Conincks Nieuw Wereldtijdschrift kwam hij terecht in de 'stille generatie'. Verhalen zonder stemverheffingen, schrijft hij.

Effectbejag, laat staan het grote gebaar, is aan hem niet besteed. Je moet je laten meedrijven door de besognes van zijn soms wat kopschuwe personages, worstelend met lang doorwerkende liefdesperikelen of belaagd door de grijparmen van de verstreken tijd.Zes jaar na het goed onthaalde Roosevelt (dat zich afspeelde op een Antwerps plein) maakt Bogaert weer een comeback. Ook Onvoltooid heeft een uitgesproken Antwerps decor. De richting fin de carrière schuivende journalist Bernard maakt voor het M&M-katern van de krant Metropool een veelgelezen reeks waarin hij levensverhalen optekent. Daarin krijgen eenzaamheid, verlangen, afscheid en gemis vrij spel: 'La solitudine', zo heten de interviews van de voormalige bu…Lees verder

Over Gie Bogaert

Gie Bogaert (1958) is een Vlaams schrijver. In 1987 debuteerde hij met de verhalenbundel Klein Berlijns drama. Drie jaar later volgde zijn eerste roman Wat kwaad doen de tovenaars.

Zeven jaar lang werkte Gie Bogaert als columnist voor de cultuurzender Klara, Radio 1 en de tijdschriften ‘Kunst & Cultuur’ en ‘Het Kunstenpaleis.’ Met Kristien Hemmerechts, Walter van den Broeck, Bart Moeyaert, Robert Long en René Appel schreef hij de IKON/VRT-tv-filmreeks Over de liefde.

Gie Bogaert is germanist en werkt onder meer als docent proza aan de SchrijversAcademie te Antwerpen. Liefde, verlies en eenzaamheid zijn de centrale thema’s in zijn werk.

Hij was tot en met 2020 verbonden als voltijds leraar aan het Sint-Gabriëlcollege te Boechout.

Bibliografie

  • Klein Berlijns drama (1987)
  • Wat kwaad doet de tovenaars (1990)
  • Keizer Doede (1992)
  • Wat we met de liefde doen (1995)
  • De lie…Lees verder op Wikipedia