Boek Nederlands

Tiny en Bruintje, de ezel

Gijs Haag (naar het werk van), Marcel Marlier (illustrator)

Tiny en Bruintje, de ezel

Gijs Haag (naar het werk van), Marcel Marlier (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:
Tiny past op de ezel van meneer Dewitte tot hij weer beter is. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met zoetgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Ezels
Titel
Tiny en Bruintje, de ezel / gebaseerd op de boeken van Gijs Haag en Marcel Marlier
Naar het werk van
Gijs Haag
Illustrator
Marcel Marlier
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2012
37 p. : ill.
ISBN
9789030366263 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 27 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Al enkele generaties lang doen de 'Tiny'-boeken het wereldwijd goed bij jonge kinderen én hun ouders. Ze laten zich vertederen door de harmonische, geromantiseerde, perfecte wereld, waarin Tiny telkens weer kleine, onschuldige avontuurtjes beleeft, en waarbij zij vaak als grote kinder-, dieren- en natuurvriend naar voren komt. Nu werd en wordt Tiny toch doorgaans al voorgelezen aan zeer jonge kinderen (oudere kinderen vinden de prenten en de verhalen doorgaans saai), maar opdat ook peuters de boekjes al zouden kunnen bekijken en zelf doorbladeren, verschijnt er nu een eerste reeks van vier kartonboekjes, 'Mijn eerste Tiny's'. Het betreft een verkorte heruitgave van reeds in grote vorm bestaande Tiny-boekjes, die nu op een vrij klein vierkant formaat uitgebracht worden. De prenten werden gewoon verkleind en de tekst werd tot een minimum ingekort.

Idyllische prenten van bloementuinen, ongerepte bossen en bosdieren vullen de bladzijden in Tiny en Bruintje de ezel. Wanneer h…Lees verder
Tiny biedt aan de ezel van een zieke man te verzorgen. Ze brengt de ezel terug als de eigenaar per brief schrijft dat "hij het beter stelt". De verbanden en de lijn in het magere verhaaltje ontbreken: wat is die man van Tiny, misschien een buurman? Vage plaatsaanduidingen, sprongen in de tijd. Slordigheden als "Tiny ververst het stalstro", als een ander kind dat doet. Sprekende dieren, al staat hun tekst niet steeds tussen aanhalingstekens. Klein, vierkant hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken en geplastificeerd bladzijden. Zoetgekleurde tekeningetjes, daaronder tekst in twee regels schreefloze letters. Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek in groter formaat met tekst van Gijs Haag, illustraties van Marcel Marlier, eind jaren ' 70*. Die toenmalige 'Rinkelbel reeks' was weer een herdruk uit de jaren '50. Deel uit een serie van vier**. Vanaf ca. 3 jaar.