Boek
Nederlands

Tiny en de verrassing

Gijs Haag (auteur), Marcel Marlier (illustrator), Sabine Van Humbeeck (vertaler)
In de reeks:
Tiny; 52
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tiny zorgt met haar vrienden voor een verrassing voor haar kleine nichtje uit Canada dat komt logeren. Prentenboek met zoetgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Cadeautjes, Spelen
Titel
Tiny en de verrassing
Auteur
Gijs Haag
Illustrator
Marcel Marlier
Vertaler
Sabine Van Humbeeck
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Brussel: Casterman, 2018 | Andere uitgaves
25 p. : ill.
ISBN
9789030373087 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Spelen - Speelgoed (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 'Tiny-serie' heeft zijn gouden jubileum gevierd en is nu aan deel 52 toe. Alle deeltjes werden al die jaren lang volgens precies hetzelfde principe gemaakt. Ook dit 52ste boek levert -- in weerwil van de titel -- geen verrassingen op. Zoals vaak in lange series, of het nu prentenboeken, strips of romans betreft, blijft het hoofdpersonage jarenlang ongeveer dezelfde leeftijd behouden. Ook Tiny is in nauwelijks ouder geworden en heeft nu een wat onbestemde leeftijd. Enerzijds doet ze voortdurend dingen zonder haar ouders, en brengt ze ook haar ouders niet op de hoogte van wat ze doet: ze gaat op reis, gaat babysitten, kookt een volledige maaltijd enz. Anderzijds heeft ze geen greintje last van puberperikelen, wordt ze nooit verliefd of ontwikkelt ze volstrekt geen vrouwelijke rondingen. De avontuurtjes die Tiny beleeft, zijn uiterst alledaags en eenvoudig, er dreigt zelden of nooit gevaar, er zit zelden spanning in de verhaaltjes. Tiny treedt vaak op als grote dieren-, natuur- of men…Lees verder
Wanneer Tiny hoort dat haar kleine nichtje Heleentje uit Canada zal komen logeren, zoekt ze met haar vrienden haar oude hobbelpaard op in de schuur. Het speelgoed gaat stuk als ze het enthousiast uitproberen. Samen met een meubelmaker knappen ze het paard weer op en zijn daarmee net op tijd klaar voor de komst van het logeetje. Prentenboek met grote en kleine realistisch getekende, maar erg zoete kleurenplaten in zachte verftinten. De tekst staat in schreefloze letters in kleine blokken tussen de vele illustraties. Lief en pretentieloos verhaaltje waarin ook sprekende huisdieren volop meedoen. Deel 52 uit een bekende en al jarenlang lopende serie over het meisje Tiny. Vanaf ca. 4 jaar.

Suggesties