Om te ontsnappen aan de eenzaamheid en zorgen vlucht de 55-jarige Odette via haar pc naar een virtuele wereld waarin ze zichzelf Red Sonja noemt, een beeldschone jonge vrouw die alles is wat Odette niet is.
Onderwerp
Virtuele realiteit
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Lumière, 2011 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2011
Speelduur
200 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands Canvas productie
EAN
5425019006785
TPF Films

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Achtdelige Vlaamse televisieserie, tragikomedie uit 2011 geregisseerd door Gijs Polspoel, met Sien Eggers e.a. Odette is een 55-jarige vrouw die nadat haar man na een zwaar ongeval in coma is geraakt, in financiële problemen geraakt. Om de kosten van zijn verzorging aan huis te drukken, gaat Odette schoonmaakwerk doen, bovendien strijkt ze voor verschillende buren. Om te ontsnappen aan de eenzaamheid en zorgen vlucht Odette via haar pc naar een virtuele wereld waarin ze zichzelf Red Sonja noemt, een beeldschone jonge vrouw die alles is wat Odette niet is. Te midden van de kleurrijke figuren in haar flatgebouw probeert Odette het hoofd boven water te houden. Ron Rijghard (NRC 11-2-'12): 'De Vlaamse tv-serie 'Red Sonja' brengt haar leven met benauwend realisme in beeld. Des te aardiger zijn de persoonsverwisselingen waarin Odette haar droombeeld Sonja wordt en lastige mannen de waarheid zegt en knietjes geeft. Actrice Sien Eggers, die Odette verfijnd en precies speelt, wordt in die geva…Lees verder

Over Gijs Polspoel

Gijs Polspoel (1978) is een Vlaams regisseur van televisieseries.

Hij studeerde af in 2002 aan het Sint-Lukas in Brussel als master in de audiovisuele kunsten, afstudeerrichting regie.

Polspoel was regisseur van de series Red Sonja, Danni Lowinski, Spitsbroers en Professor T.. Hij is ook regisseur van realityshows als Reizen Waes of Wauters vs. Waes.

Initieel werkte hij voor Sultan Sushi, later stapte hij over naar Plan B.

Gijs Polspoel is een zoon van journalist Gui Polspoel, en is de kleinzoon van Albert De Smaele.

Lees verder op Wikipedia