Boek
Nederlands

Boeven en rode hartjes

Gil Vander Heyden (auteur), Monique Beijer (illustrator)
+1
Boeven en rode hartjes
×
Boeven en rode hartjes Boeven en rode hartjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Maarten en Bregje zijn dikke vrienden. Als Maartens vriendjes hem daarom uitlachen, gaat hij toch maar met hen spelen. Dan komt hij vast te zitten in een schuur met gestolen spullen. AVI E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI 6, AVI E4
Titel
Boeven en rode hartjes
Auteur
Gil Vander Heyden
Illustrator
Monique Beijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Assen: Maretak, 2014 | Andere uitgaves
64 p. : ill.
ISBN
9789043703260 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

leesmateriaal voor kleuters

Kinderen aan wie thuis en in de kleuterschool veel wordt voorgelezen, ontwikkelen spontaan een interesse voor letters en woorden. Ze ontdekken snel dat woorden niet alleen een betekenis hebben, maar ook een vorm en ze raken gefascineerd door het zelf leren ontcijferen van eenvoudige woorden. Op deze prille lezertjes mikt de serie 'Kleuters samenleesboek' van uitgeverij Zwijsen. De verhalen verschenen eerder in 1997 in de serie 'Schatgravertjes'. De vierkante boekjes hebben een stevig kaft met een speelse, uitnodigende tekening. De rechterpagina's zijn bedoeld voor de kleuter die graag woordjes leert lezen. Op de linkerpagina's staan een plaatje en een blokje tekst die door een ervaren lezer wordt voorgelezen. De verhalen die Maria van Eeden in deze heruitgaven brengt, zijn grappig en hebben meestal een verrassende ontknoping. Al spelend leren de kinderen een aantal eenvoudige éénlettergrepige woorden en hun letters herkennen. Dit is leuk en stimulere…Lees verder
De moeders van Maarten en Bregje hebben ruzie, zelf zijn ze dikke vrienden. Maar als Maartens vriendjes hem daarom uitlachen gaat hij toch maar met hen spelen. Tijdens het spel komt hij vast te zitten in een schuur met gestolen spullen. Gelukkig weet hij zich daaruit te bevrijden en eenmaal weer thuisgekomen blijkt de ruzie tussen de moeders op een misverstand te berusten en vieren ze met z'n allen feest. Twee verhaallijnen spelen door elkaar: het boevenverhaal van Maarten en een 50-jarig huwelijksfeest van straatbewoners, waardoor het voor de doelgroep wat ingewikkeld wordt. Wel aardig geschreven, hier een daar wat te uitvoerig. Leesboekje voor kinderen van eind groep 4 (AVI-niveau E4) met korte zinnen die meestal op een nieuwe regel beginnen. Geïllustreerd met vele losjes getekende en met aquarel ingekleurde illustraties die passen bij het verhaal. Deel van de Giraf-reeks. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Suggesties