Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Mevrouw Wit Konijn, de vrouw van de altijd gestreste meneer Wit Konijn uit Alice in Wonderland, beschrijft in haar dagboek hoe een ‘normale’ dag er voor haar uitziet. Groot prentenboek met grappige, gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Mevrouw Wit Konijn
Auteur
Gilles Bachelet
Vertaler
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Madame le Lapin blanc
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2014 | Andere uitgaven
[32] p. : ill.
ISBN
9789059085190 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In haar dagboek doet mevrouw Wit Konijn, de vrouw van de gestreste meneer Wit Konijn uit het beroemde Alice in Wonderland, verslag van hoe zij tegen haar leven aan kijkt en hoe een ‘normale’ dag er voor haar uitziet. Op een uitermate humoristisch wijze worden de kinderen van het gezin getypeerd met al hun bijzonderheden. En ook de kat, die zij liever kwijt was, maar uiteindelijk toch geadopteerd wordt. En dan komt er ook nog zomaar een meisje waarvan vader Konijn vindt dat ze wel een goede babysitter zou zijn, maar zij verandert steeds van grootte. Het dagboek is in een uitermate toegankelijke en tegelijkertijd literaire stijl geschreven en als lezer leef je helemaal mee met moeder Konijn. Op de paginagrote illustraties is erg veel te ontdekken, vooral voor wie Alice in Wonderland heeft gelezen. Bij herhaald kijken zullen steeds personages uit dat verhaal, maar ook uit andere Engelstalige klassiekers, opvallen. Kleuters zullen deze verwijzingen niet opvallen, maar toch van de illustra…Lees verder

Mevrouw Wit Konijn

Wanneer ik aan het verhaal 'Alice in Wonderland' van Lewis Caroll denk, dan komt me meteen het beeld van het hollende konijn voor ogen: altijd gehaast, maar vaak te laat op zijn werk in het paleis van de Hartenkoningin. En nu blijkt dat Meneer Wit Konijn getrouwd was met ... Mevrouw Wit Konijn. Bovendien had hij, zoals dat hoort bij konijnen, een fameuze kroost. Dat dit zo lang geheim is gebleven! Gelukkig had de Franse auteur-illustrator Gilles Bachelet een schitterend idee: in een groot formaat prentenboek schreef hij op wat Mevrouw Wit Konijn aan haar dagboek had toevertrouwd. Zo bezorgt hij haar meteen eeuwige roem en wij komen wat meer te weten over dit konijnengezin. We vernemen dat dochter Beatrix, na lang wikken en wegen, besluit om topmodel te worden. Om die reden let ze overdreven op haar gewicht en weigert ze zelfs de lekkerste hapjes, zoals wortelcupcakes of wortelfrietjes. Hilarisch is de dubbele pagina met alle recepten uit het kookboek van Mevrouw Wit Konijn ('100 manie…Lees verder

MEVROUW WIT KONIJN (6+) VAN GILLES BACHELET

Iedereen herinnert zich wel de immer gehaaste Meneer Wit Konijn uit Alice in Wonderland. Maak nu kennis met Mevrouw Wit Konijn en haar dagdagelijkse beslommeringen in het gelijknamige boek van Gilles Bachelet.

De oudste dochter wil fotomodel worden en eet niets meer, zelfs niet als mevrouw alle recepten probeert uit ‘101 manieren om wortels te bereiden’. Ook de andere 5 kinderen hebben hun hebbelijkheden.

De grote humorvolle prenten vormen ware zoekplaten, een uitdaging voor kind en volwassene. Kortom, een lees- en kijkervaring waarbij u zeker eens moet glimlachen.