Boek

400 droomritten : de mooiste autoroutes ter wereld

Gilleske Kreijns (redacteur), Keith Bellows (inleider)
×
400 droomritten : de mooiste autoroutes ter wereld 400 droomritten : de mooiste autoroutes ter wereld

In de reeks:
Soms is de reis net zo bijzonder als de bestemming zelf. National Geographic bundelde daarom voor '400 droomritten' de mooiste autoroutes ter wereld. Stap in en beleef een ultieme road trip die over alle continenten voert. Rijd over puntige heuvels en bergen, langs rafelige kusten, rivieren, valleien en canyons, pittoreske dorpjes en dichtbevolkte steden. Bezoek de Chiapas-hooglanden in het zuiden
Autoroutes
Redacteur
Gilleske Kreijns
Inleider
Keith Bellows
Oorspr. taal
Diemen: G+J, 2014 | Andere uitgaves
256 p. : ill.
9789059565791 (hardback)
961 (SISO) Wereld ; Wereld (ZIZO)

Besprekingen

National Geographic zocht 400 autotochten uit van enkele tientallen tot enkele honderden kilometers en die gaan door alle werelddelen. De meeste vindt men in Europa en Noord-Amerika. In dit reisboek in A4-formaat worden de routes aangeboden volgens acht thema’s, namelijk heuvel- en bergland, zeeën en kusten, rivieren en kloven (canyons), ongebaande wegen, dorpse binnenwegen, stedentrips, reizen door de tijd en culinaire ritten. Aan elke route wordt een korte impressie gewijd, aangevuld door feitelijke informatie over locatie, lengte, duur enz. plus een klein schetskaartje. Bij elk thema wordt bovendien een tiental aanvullende reisroutes in het kort aangestipt. De begeleidende kleurenfoto’s in dit koffietafelboek zijn van redelijke kwaliteit. Een register somt alle autoroutes op. Vrij kleine letter en niet geheel foutloos.