Boek
Nederlands

Wij : een manifest voor vrouwen : 9 principes voor een zinvoller leven

Gillian Anderson (auteur), Jennifer Nadel (auteur), Mireille Vroege (vertaler)
+1
Wij : een manifest voor vrouwen : 9 principes voor een zinvoller leven
×
Wij : een manifest voor vrouwen : 9 principes voor een zinvoller leven Wij : een manifest voor vrouwen : 9 principes voor een zinvoller leven

Wij : een manifest voor vrouwen : 9 principes voor een zinvoller leven

Handboek voor vrouwen die op zoek zijn naar geluk, zingeving en innerlijke vrede.
Titel
Wij : een manifest voor vrouwen : 9 principes voor een zinvoller leven
Andere titel
Wij : in negen stappen naar een betekenisvoller leven
Auteur
Gillian Anderson Jennifer Nadel
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
We
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2017
324 p.
ISBN
9789023464464 (paperback)
Plaatsingssuggestie
172 (SISO) Persoonlijkheid ; Zelfontplooiing (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gillian Anderson is actrice en bekend van de serie ‘The X-Files’. Jennifer Nadel is schrijfster, journaliste en activiste. Samen inventariseerden zij wat hen nou echt heeft geholpen om tot hun volle potentieel te kunnen leven. Zij komen uit op negen principes die uiteindelijk leiden tot een betekenisvoller leven, voor jezelf en voor de wereld. De lezer wordt eerst bekend gemaakt met vier grondbeginselen (dankbaarheid, zachtmoedigheid, verantwoordelijkheid en meditatie) die als oefening worden aangeboden, om vervolgens meegenomen te worden langs de negen waarden die voorbijgaan aan persoonlijk gewin en succes. Het boek is een manifest dat zich speciaal richt op vrouwen en hen aanmoedigt zichzelf te leren kennen vanuit eerlijkheid, vriendelijkheid en compassie, en van hieruit ook op grote schaal verandering te brengen in de wereld. De eerste acht principes stomen je klaar om je uiteindelijk door het negende principe ‘vriendelijkheid’ op het pad van spiritueel activisme te laten zetten. …Lees verder

Over Gillian Anderson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Kraft

Gillian Leigh Anderson (Chicago, 9 augustus 1968) is een Amerikaans-Brits actrice die in onder meer elf seizoenen FBI-agent Dr. Dana Scully speelde in de sciencefictionserie The X-Files.

Biografie

Vlak na Andersons geboorte verhuisde het gezin voor vijftien maanden naar Puerto Rico en daarna naar Londen. Negen jaar later verhuisde de familie Anderson weer naar de Verenigde Staten. Anderson was een opstandige tiener die in de punkscene verkeerde, piercings droeg en haar haar in uiteenlopende kleuren verfde. Eén keer werd ze gearresteerd voor het inbreken in haar middelbare school.

Het ontdekken van toneel betekende een keerpunt. Ze deed auditie voor het amateurtoneel in haar woonplaats (Grand Rapids, Michigan) en bleek talent te hebben. Toen ze haar roeping had gevonden, verbeterden haar schoolprestaties aanzienlijk.

Na het behalen van haar diploma in 1986 studeerde Anderson vier jaar aan de toneelschool van …Lees verder op Wikipedia