Dvd
Engels
West-Sussex, rond 1900. Alfred Polly, van kinds af aan een dromer, zoekt een uitweg uit een saai leven en een ongelukkig huwelijk
The history of Mr. Polly
Regisseur
Gillies MacKinnon
Naar het werk van
H.G. Wells
Componist
James Edward Barker Tim Despic
Acteur
Lee Evans
Engels
B Motion, 2010 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
Speelduur
ca. 93 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands

Besprekingen

Een Engelse televisiefilm uit 2007 van Gillies MacKinnon (Tara road; Hideous kinky) met in de hoofdrol acteur en stand-up comedian Lee Evans (The Martins; There's something about Mary). Het verhaal speelt in West-Sussex, rond 1900. Alfred Polly is van kinds af aan een dromer, het leven overkomt hem. Als volwassen man voelt hij zich de gevangene van een ongelukkig huwelijk en een slechtlopende winkel en besluit een einde aan zijn leven te maken. Het lot beslist echter anders. De film volgt redelijk trouw het verhaal van het boek van H.G. Wells (1910) en heeft dezelfde tragikomische, lichte toon. Er wordt goed geacteerd. De film won twee Welshe BAFTA's: Beste actrice (Anne-Marie Duff) en Beste design. Er zijn geen extra's.

Suggesties