Boek
Nederlands

De tevreden baby : hoe je baby 's nachts doorslaapt

Gina Ford (auteur)
+1
De tevreden baby : hoe je baby 's nachts doorslaapt
×
De tevreden baby : hoe je baby 's nachts doorslaapt De tevreden baby : hoe je baby 's nachts doorslaapt

De tevreden baby : hoe je baby 's nachts doorslaapt

Een waardevol boek met praktische adviezen om onrust, overmatig huilen en te weinig slapen bij baby's te voorkomen.;;;Gina Ford, een zeer ervaren kraamverzorgster, geeft in dit boek geruststellende en praktische adviezen die écht werken voor (pasgeboren) baby's.;;;Mede geholpen door talloze tips en ervaringen van moeders, ontwikkelde zij een plan dat tegemoet komt aan de behoeften van iedere baby.
Titel
De tevreden baby : hoe je baby 's nachts doorslaapt
Auteur
Gina Ford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The new contented little baby book
Uitgever
Arnhem: Terra, [2007?] | Andere uitgaves
250 p. : ill.
ISBN
9789058977793
Plaatsingssuggestie
615.7 (SISO) Baby's ; Huilen - Slapen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 37 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Er bestaan massa's boeken over de opvoeding van kinderen vanaf de geboorte en toch slaagt Gina Ford erin om een origineel werk af te leveren. De meeste boeken geven wel algemene antwoorden op vragen van jonge ouders of schetsen in grote lijnen de evolutie, maar zelden wordt je begeleid in concrete situaties, die vaak van dag tot dag en zelfs van uur tot uur anders zijn.

Gina Ford beschrijft in De tevreden baby de evolutie van je baby en hoe je als ouder een gezonde regelmaat ontwikkelt. Hierbij hecht ze het nodige belang aan het begrip bonding of hechting, dat vandaag steeds meer aan belang wint, vooral met het oog op het latere welbevinden van het kind en de volwassene die zich daaruit ontwikkelt. Maar hechting staat voor Ford niet meteen in tegenstelling tot regelmaat en een vast patroon. Althans niet als je deze begrippen hanteert zoals zij ze bedoelt, nl. aangepast aan de individuele behoeften van het kind zelf. Een vast patroon bepaal je dus niet -- zoals dat…Lees verder
In het eerste levensjaar van een baby staat het eet- en slaapschema eigenlijk centraal. In dit boek wordt beschreven hoe ouders de baby kunnen helpen om een 'goede' regelmaat te krijgen. Per maand wordt aangegeven wat een wenselijk schema voor de baby op deze leeftijd zou zijn. Telkens wordt aangegeven wat specifieke kenmerken van overgang in het ritme van de baby zijn. Bij elke leeftijdsfase wordt bovendien een praktijkvoorbeeld beschreven van een gezin waarin het ritme zich niet volgens het voorgestelde schema ontwikkelt. Voor elke leeftijdsfase is de dagindeling zoals die er volgens de auteur uit moet zien, van uur tot uur weergegeven. Het boek bevat veel tips die praktisch toepasbaar zijn. De beschreven insteek wijkt op een aantal punten af van de algemene aanpak zoals die in Nederland in de kraamzorg wordt toegepast.