Boek
Nederlands

Kleuren

Gioia Smid (auteur), Annie M.G. Schmidt (naar het werk van), Fiep Westendorp (illustrator)
De mooie stoelen bij Jip en Janneke zijn oranje. In de tuin zien ze veel gele bloemen en bij de sloot is alles groen. Kartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en tabbladen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Kleuren
Titel
Kleuren / idee en tekst Gioia Smid ; naar de verhalen van Annie M.G. Schmidt ; get. door Fiep Westendorp
Auteur
Gioia Smid
Naar het werk van
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2011
[12] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de Jip en Janneke-boeken van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp
ISBN
9789045112008 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Kleuren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en tabbladen waarin kinderen op een speelse manier kleuren kunnen leren kennen. Omdat Jip en Janneke en ook hun hondje Takkie en de poes Siepie op elke bladzijde voorkomen, zal de herkenning groot zijn. Er staat bij elke kleur een verhaaltje. De vier- tot vijfregelige tekst die op de linkerpagina tegen een witte achtergrond is afgedrukt, vertelt op een eenvoudige manier wat er op de rechterpagina te zien is. De tekst eindigt steeds met een vraag over de desbetreffende kleur. Ook de tabbladen zijn een goed hulpmiddel om de kleuren nog een extra accent te geven. Dit boekje is gebaseerd op de 'Jip en Janneke'-boeken van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Op de voorkant zijn Jip en Janneke druk bezig met het maken van een tekening en op de achterkant lopen ze met een tros ballonnen. Verzorgde uitgave. Vanaf ca. 2 jaar.

Jip en Janneke. Kleuren

Kleuren. Zowat elke kinderboekenuitgeverij heeft er wel een uitgave over in zijn fonds. Aan de hand van foto’s, getekende dieren of bekende prentenboekfiguurtjes zal onze peuter/kleuter er wel in slagen de kleurtjes te herkennen en te benoemen.
Is het omdat we dit jaar de honderdste geboortedag van Annie M.G. Schmidt herdenken of is het puur toeval? In ieder geval zijn haar o zo bekende figuurtjes Jip en Janneke aan de beurt om met de kleuren te spelen.
Resultaat is een stevig uitgevoerd kartonboek met afgeronde hoeken en kleurige tabbladen die je telkens naar een dubbele pagina over de desbetreffende kleur leiden. Rechts de vertrouwde tekeningen van Fiep Westendorp, links een korte tekst over de kleur met een vraagje erover. Leuk gedaan, al vind ik de gele kleur van de bloemen wat groenig overkomen, wat voor verwarring kan zorgen.
Slotsom? In het assortiment van prentenboeken over kleuren hebben ouders er weer een keuzemogelijkheid bij.

Suggesties