Titel
Ero e Leandro
Componist
Giovanni Bottesini 1821-1889
Librettist
Arrigo Boito 1842-1918
Uitvoerder
Veronique Mercier  (sopraan) Gian Luca Pasolini  (tenor) Roberto Scandiuzzi  (bas) Coro Claudio Monteverdi di Crema Orchestra Filarmonica del Piemonte
Dirigent
Aldo Salvagno
Regisseur
Laura Borello Gregorio Zurla
Uitgever
Dynamic, 2011
1 dvd-video + boekje
Speelduur
102 min.
Aantekening
Ondertiteling: Italiaans, Engels, Duits, Frans, Spaans
EAN
8007144336707
CDR
DCD1047
Plaatsingssuggestie
32 - Opera (NBLC) K5 - Opera, operette en andere theatermuziek met vocale inbreng (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Giovanni Bottesini

Giovanni Bottesini (Crema, 22 december 1821 — Parma, 7 juli 1889) was een Italiaans componist van klassieke muziek. Ook trad hij op als dirigent en hij was een virtuoos op de contrabas.

Levensloop

Jonge jaren

Bottesini werd geboren in een muzikale familie. Zijn vader Pietro speelde klarinet en componeerde ook, al heeft hij niets van blijvend belang geschreven. In 1831 kreeg de jonge Bottesini les van de priester Carlo Cogliati, die hem viool en altviool leerde spelen. Bottesini zong ook als jongenssopraan in het kerkkoor van Crema en speelde soms pauk bij muziekuitvoeringen.

In 1835 wist Bottesini’s vader voor zijn zoon een plaatsje te bemachtigen op het conservatorium in Milaan, het tegenwoordige Conservatorio Giuseppe Verdi. Voor de studie was wel een stipendium nodig. In dat jaar waren alleen nog stipendia beschikbaar voor de studies fagot en contrabas. Het werd contrabas.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties