Dvd
Nederlands

Nachtwacht show : het vervloekte perkament

Giovanni Kemper (acteur), Celine Verbeeck (acteur), Louis Thyssen (acteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Vladimir, Wilko en Keelin studeren in de bibliotheek voor hun Nachtwachtexamen. Lukt het hen de slechte Tirak te verslaan die alle wijsheid uit de boeken wil vernietigen? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Nachtwacht show : het vervloekte perkament
Acteur
Giovanni Kemper Celine Verbeeck Louis Thyssen Manon De Boevre Sven De Ridder Leendert De Vis
Uniforme titel
Nachtwacht show : het vervloekte perkament
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, © 2020
1 dvd-video
Speelduur
ca. 70 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Een registratie van de voorstelling op 9/11/2019 in de stadsschouwburg te Antwerpen
EAN
5051083152914

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste theatershow van Nachtwacht, een jeugdserie van Studio 100. Hoofdpersonen zijn de drie tieners Vladimir, Keelin en Wilko, respectievelijk een vampier, een elf en een weerwolf (Louis Thyssen, Céline Verbeeck en Giovanni Kemper). Ze vormen samen de Nachtwacht en beschermen het dorpje Schemermeer tegen gevaarlijke wezens. Het dorp is een poort naar de onderwereld waardoor regelmatig fabelachtige wezens opduiken (trollen, mummies, minotaurussen, sirenes enz.) die meestal kwade bedoelingen hebben. Vladimir, Keelin en Wilko studeren samen in de bibliotheek van de Hoge Raad voor het Nachtwachtexamen. Ze ontdekken dat een mysterieus wezen de bibliotheek is binnengedrongen en alle wijsheid uit de boeken wil vernietigen. Daarom wordt de bibliotheek gesloten. Zal het de Nachtwacht lukken de bibliotheek te redden en de slechte Tirak (Manon De Boevre) te verslaan? De zaal leeft mee en zingt alle bekende Nachtwachtliedjes mee. De serie loopt vanaf 2015, er zijn ook twee bioscoopfilms verschen…Lees verder

Over Giovanni Kemper

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Itsseppe

Giovanni (Gio) Kemper (Leiden, 27 oktober 1991) is een Nederlandse danser, zanger en acteur.

Carrière

Kemper volgde vanaf zijn achtste een opleiding aan de dansacademie Lucia Marthas te Amsterdam. Na dertien jaar heeft hij deze afgerond op hbo-niveau. Hij staat vanaf zijn vijfde op het podium. Hij begon als kleine Tam in de musical ’Miss Saigon’.

In 2005 was hij een van de finalisten van het Junior Songfestival. Hij wist met zijn nummer Machteloos de finale net niet te halen. In datzelfde jaar mocht hij wel de punten van Nederland voorlezen op het Junior Eurovisiesongfestival.

Daarna was Kemper te zien in de musicals Oliver!, Peter Pan, The Lion King, The Little Mermaid en Junior Musical Kadanza als danscoach Paco. In 2013 was hij finalist in het programma So You Think You Can Dance, waarin hij vierde werd. Kemper volgde masterclasses zang bij o…Lees verder op Wikipedia

Suggesties