Dvd
Nederlands

Nachtwacht. Volume 8

Giovanni Kemper (acteur), Celine Verbeeck (acteur), Louis Thyssen (acteur)
Vampier Vladimir, elf Keelin en weerwolf Wilko vormen samen de Nachtwacht. De drie tieners beschermen het dorpje Schemermeer tegen gevaarlijke wezens uit de onderwereld. Vanaf ca. 10 jaar.
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, © 2019
1 dvd-video
Speelduur
ca. 125 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5051083146418

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede deel van het vierde seizoen* (2018) van een jeugdserie van Ketnet, gemaakt door Studio 100. Hoofdpersonen zijn de drie tieners Vladimir, Keelin en Wilko, respectievelijk een vampier, een elf en een weerwolf. Ze vormen samen de Nachtwacht en beschermen het dorpje Schemermeer tegen gevaarlijke wezens. Het dorp is namelijk een poort naar de onderwereld waardoor regelmatig fabelachtige wezens opduiken (trollen, mummies, minotaurussen, sirenes enz.) die meestal kwade bedoelingen hebben. De drie worden geholpen door Vega, een geest die huist in de boeken van de bibliotheek. Niemand mag weten van het bestaan van de Nachtwacht, ook niet de vriendelijke herbergierster Helena die hun bazin is, vriendin Sacha en de norse inspecteur Cooper. Naast spanning is er ook ruimte voor humor en voor tieneraangelegenheden. Met onder meer Louis Thyssen, Céline Verbeeck, Giovanni Kemper, Sven De Ridder en Peter Van de Velde. In 2018 verscheen de bioscoopfilm 'Nachtwacht: poort der zielen'**. Vanaf ca…Lees verder

Over Giovanni Kemper

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Itsseppe

Giovanni (Gio) Kemper (Leiden, 27 oktober 1991) is een Nederlandse danser, zanger en acteur.

Carrière

Kemper volgde vanaf zijn achtste een opleiding aan de dansacademie Lucia Marthas te Amsterdam. Na dertien jaar heeft hij deze afgerond op hbo-niveau. Hij staat vanaf zijn vijfde op het podium. Hij begon als kleine Tam in de musical ’Miss Saigon’.

In 2005 was hij een van de finalisten van het Junior Songfestival. Hij wist met zijn nummer Machteloos de finale net niet te halen. In datzelfde jaar mocht hij wel de punten van Nederland voorlezen op het Junior Eurovisiesongfestival.

Daarna was Kemper te zien in de musicals Oliver!, Peter Pan, The Lion King, The Little Mermaid en Junior Musical Kadanza als danscoach Paco. In 2013 was hij finalist in het programma So You Think You Can Dance, waarin hij vierde werd. Kemper volgde masterclasses zang bij o…Lees verder op Wikipedia