Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Ik wil geen bril!

Gitte Spee (auteur)

Ik wil geen bril!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Moeder koopt een bril voor Pam. Pam wil de bril niet dragen. En alle andere brillen in de winkel vindt zij ook niet mooi. Of toch die ene bril? Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Brillen
Leesniveau
AVI 2
Titel
Ik wil geen bril! / geschreven en getekend door Spee, Gitte
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1994
17 p. : ill.
ISBN
90-276-3157-3

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pam heeft een bril nodig. Daarom koopt moeder een mooie voor haar. Maar die wil Pam niet dragen evenals de andere brillen uit de winkel. Met veel inlevingsvermogen is dit herkenbare thema met een goed gevoel voor humor uitgewerkt in een prettige, vlotte spreektaal met veel dialoog. Woordgebruik (een- en tweelettergrepige woorden) en zinsbouw (acht tot tien woorden) zijn afgestemd op beginnende lezers: hoofdletters en leestekens worden gebruikt. Voorzien van paginering, duidelijke bladspiegel en een schreefloze letter. Bij elke dubbele pagina een of meer raak getypeerde illustraties, afwisselend in zwart-wit en in kleur. Het boekje eindigt met een korte toelichting voor onderwijzers/begeleiders over de serie voor beginnende lezers waarin dit verhaal is opgenomen. Verzorgde uitgave in een handzaam formaat. Zelf lezen: tweede helft groep drie van het basisonderwijs, voorlezen aan kinderen vanaf ca. vijf jaar.

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen