Boek
Nederlands

Willem en de nacht

Gitte Spee (auteur)
+1
Willem en de nacht
×
Willem en de nacht Willem en de nacht

Willem en de nacht

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Beer Willem loopt helemaal alleen in de nacht; hij bedenkt een plan. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dieren, Vriendschap
Leesniveau
AVI 2
Titel
Willem en de nacht
Auteur
Gitte Spee
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2000
21 p. : ill.
ISBN
90-276-8607-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het beertje Willem loopt in de nacht helemaal alleen in de wei. Hij vraagt tevergeefs aan verschillende dieren of ze met hem mee willen lopen. Tijdens een droom bedenkt hij een plannetje. Hij maakt velletjes papier met de vraag of er dieren met hem mee willen lopen, en hangt die op aan de bomen. Zijn plannetje slaagt. De tekst van dit verhaal staat groot gedrukt op vrolijk gekleurde bladzijden. Elke dubbele pagina bevat tenminste een kleurige tekening. Het eenvoudig geschreven verhaal is bedoeld voor kinderen die ongeveer zeven maanden leeservaring hebben. Het geheel ziet er stevig en verzorgd uit. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Gitte Spee

CC BY 3.0 - Foto van/door Margot Brakel

Gitte Spee (Soerabaja, 29 december 1950) is een Nederlandse illustratrice van kinderboeken waaronder de series Aap & Mol, Dierendorpje en Meneer Big.

Leven en werk

Gitte Spee is geboren op Java en verhuisde op elfjarige leeftijd naar Nederland. In 1983 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze illustreert veel boeken van andere schrijvers, zoals de Duitse Millie-boeken van Dagmar Chidolue. Later begon ze ook zelf boeken te schrijven. Het eerste prentenboek dat ze zelf schreef, was Meneer Big gaat naar de maan. Haar boeken verschenen ook in het buitenland, waaronder in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Amerika, Japan en Korea. Sinds 2012 maakt Gitte geen deel meer uit van De Illustratiestudio in Amsterdam, maar werkt zij vanuit haar atelier in Laren.

Prijzen