Boek
Nederlands

Magische dieren : handboek voor verzorgers

Giuseppe D'Anna (auteur), Anna Láng (illustrator), Ellen Hosmar (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wil jij verzorger worden van magische dieren? Maak kennis met o.a. de griffioen, dondervogel en eenhoorn. Lees over hun karakter, schuilplaatsen en gewoonten. Grote uitgave met indrukwekkende kleurenillustraties van de dieren. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Titel
Magische dieren : handboek voor verzorgers
Auteur
Giuseppe D'Anna
Illustrator
Anna Láng
Vertaler
Ellen Hosmar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il grande libro delle creature fantastiche
Uitgever
Amsterdam: Fontaine Uitgevers, © 2020
64 p. : ill.
ISBN
9789059564343 (hardback)
Plaatsingssuggestie
829.73 (SISO) Over sprookjes en fantasiefiguren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Groot formaat prentenboek waarin vijftien mythische dieren worden voorgesteld. Zo maakt de lezer bijvoorbeeld kennis met de eenhoorn, de griffioen, de hydra en de kitsune. In korte hoofdstukjes en aan de hand van prachtige gekleurde afbeeldingen wordt verteld waaraan je ze kunt herkennen, hoe ze zich gedragen en hoe je met ze bevriend kunt raken of – in het geval van de gevaarlijke dieren – zonder schade dichterbij kunt komen. De lezer wordt rechtstreeks aangesproken als leerling-verzorger van magische dieren. Dat maakt het extra spannend, want de verteller spreekt uit ervaring en het is alsof de mysterieuze dieren elk moment jouw pad kunt kruisen. Het boek met de vele indrukwekkende, ook paginagrote, illustraties in fraaie kleurencombinaties wordt afgesloten met een eindtoets om de opgedane kennis te testen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Magische dieren

Dit is het tweede boek van dit Italiaans schrijver-illustratorduo. Het vorige boek ging over draken, hier staan fabeldieren centraal. De dieren uit het boek komen allemaal uit mythologische verhalen van heel verschillende culturen. De alomgekende eenhoorn passeert uiteraard, de feniks en de dondervogel. Daarnaast ook veel onbekende dieren zoals de ahuizotl (afkomstig uit de Azteekse mythologie) of de kitsune (Japans voor ‘vos’ en veel voorkomend in de Japanse mythologie).Het boek is opgevat als handboek. De auteur spreekt de lezer aan om verzorgen van magische dieren te worden. Vanuit de ik-persoon deelt de auteur haar kennis (die ze zelf opdeed van haar vader – de officiële verzorger van magische dieren). Ze vertelt wat de dieren graag doen, hoe je ze kan lokken en waarom sommige gevaarlijk zijn. Al die informatie is gebaseerd op kenmerken die de dieren hebben in de oorspronkelijke mythologische verhalen. Op het einde van het boek staat een eindtoets die je juis…Lees verder