Boek
Nederlands

Mijn kindertijd en andere verhalen

Giuseppe Tomasi di Lampedusa (auteur), Charlotte Schrameijer (illustrator), Yond Boeke (vertaler)
In Mijn kindertijd toont Lampedusa hoe een achtenvijftigjarige man het geluk herovert. Het doen en laten van de aristocratie, waartoe hij behoort, wordt niet alleen getekend door nostalgie. Geraffineerde verbale spotternij gaat gepaard met rijke en gekoesterde familieverhalen. Maar Mijn kindertijd is niet alleen een terugkeer naar de verloren identiteit. Het biedt ook een inkijkj
Onderwerp
Jeugdherinneringen
Titel
Mijn kindertijd en andere verhalen
Auteur
Giuseppe Tomasi di Lampedusa
Illustrator
Charlotte Schrameijer
Vertaler
Yond Boeke Patty Krone
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
I racconti
Uitgever
Amsterdam: Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2020 | Andere uitgaves
155 p. : ill.
ISBN
9789025312732 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Giuseppe Tomasi di Lampedusa

Giuseppe Tomasi di Lampedusa (Palermo, 23 december 1896 - Rome, 23 juli 1957), 12e hertog van Palma, 11e prins van Lampedusa, baron della Torretta, grande di Spagna (1934-1957). Hij is vooral bekend als schrijver van zijn enige roman, Il Gattopardo, postuum gepubliceerd in 1958. Il Gattopardo is in het Engels vertaald als The Leopard en in het Nederlands als De tijgerkat. De titel verwijst naar de luipaard die is afgebeeld op het wapenschild van de familie Salina, de familie die centraal staat in Il Gattopardo.

Tomasi di Lampedusa was een zwijgzame en solitaire man, die zijn tijd doorbracht met lezen, nadenken en reizen. Hij zei over zichzelf: "Ero un ragazzo cui piaceva la solitudine, cui piaceva di più stare con le cose che con le persone." ("Ik was een kind dat van de eenzaamheid hield, dat liever met voorwerpen omging dan met personen.")

Jeugd

Hij werd geboren als zoon van Giulio Maria Tom…Lees verder op Wikipedia

Suggesties