Dvd

Un ballo in maschera

Giuseppe Verdi (componist), Plácido Domingo (uitvoerder), Leo Nucci (uitvoerder)
Titel
Un ballo in maschera
Componist
Giuseppe Verdi 1813-1901
Uitvoerder
Plácido Domingo 1941- (tenor;dirigent) Leo Nucci  (bariton) Josephine Barstow 1940- (sopraan) Florence Quivar  (mezzosopraan) Georg Solti 1912-1997 (dirigent;piano) Konzertvereinigung Wiener Staatsopernchor Wiener Philharmoniker
Regisseur
John Schlesinger
Uitgever
TDK, 2005 | Andere uitgaves
1 dvd-video
EAN
5450270012527
CDR
DCD0369
Plaatsingssuggestie
32 - Opera (NBLC) K5 - Opera, operette en andere theatermuziek met vocale inbreng (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 11 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Giuseppe Verdi

Giuseppe Fortunino Francesco Verdi (Le Roncole, 10 oktober 1813 – Milaan, 27 januari 1901) was organist, pianist, dirigent maar bovenal componist. Verdi was een van de grootste componisten van Italiaanse opera's, waarvan hij er in totaal zesentwintig schreef. Zijn opera's waren tijdens zijn leven zeer geliefd en zijn dat nog steeds.

Naam

Verdi werd eigenlijk alleen in zijn jeugd nog aangesproken met 'Giuseppe'. Al snel werd hij door zijn omgeving 'Verdi' genoemd, ook door zijn naasten. Toen zijn enorme muzikaliteit begon te blijken, kwam hier het respectvolle 'Maestro' bij. Alleen zijn vader is hem zijn hele leven Giuseppe blijven noemen. 'Fortunino' komt van het Italiaanse woord 'fortunato' (fortuinlijk) omdat zijn ouders - na 8 jaar huwelijk - blij verrast waren met de komst van hun eerste kind. Verdi is ook bekend als "de zwaan uit Busseto", waarschijnlijk door de houding die hij aannam tijdens het dirigeren.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek