Boek
Nederlands

Dordogne, Limousin

Gjelt De Graaf (auteur)
+1
Dordogne, Limousin
×
Dordogne, Limousin Dordogne, Limousin

Dordogne, Limousin

In de reeks:
ANWB Goud Dordogne & Limousin bevat talloze bezienswaardige steden, dorpen, landschappen, kastelen, musea, natuurgebieden in de Dordogne, Limousin met de streken Berry, Haut-Limousin, Bas-Limousin, Haut-Perigord, Bas-Perigord, Quercy en Agenais en Bas-Quercy.
Ook leuke adressen en handige internetsites zijn te vinden in de gids. Uit het grote aanbod bezienswaardigheden heeft de ANWB-redac
Titel
Dordogne, Limousin
Auteur
Gjelt De Graaf
Taal
Nederlands
Editie
6
Uitgever
Den Haag: ANWB, 2012 | Andere uitgaven
371 p. : ill. + kaart
ISBN
9789018034610 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Frankrijk 995.3 (SISO) Dordogne - Limousin (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De gidsen uit de Europese reisgidsenserie ANWB Goud hebben in 2009 zowel uiterlijk als inhoudelijk een restyling ondergaan. De gids bevat meer uitgewerkte stads- en regiokaarten, meer praktische illustraties in plaats van sfeerfoto’s en een losse overzichtskaart met de hoogtepunten in de voorflap. Elke editie zal elke twee tot drie jaar worden herzien. Na een veelzijdige algemene inleiding over land, volk, geschiedenis en cultuur van het doelgebied volgen streek- en plaatsbeschrijvingen van zeven gebieden: o.a. Berry, Limousin, Périgord en Quercy. Veel aandacht wordt gegeven aan de mogelijkheden van wandelen en andere streekgebonden sporten. Met praktische informatie, een woordenlijst en een register wordt besloten. De inhoud is veelzijdig en concreet, de formulering zakelijk. Hoewel er meer kleurenfoto’s zijn opgenomen kenmerken de gidsen zich nog steeds door grote stukken informatieve tekst. De letter is klein, maar scherp en goed leesbaar. Gebonden editie met weinig marge, leeslint.