Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een verzameling van 27 clips uit 35 jaar van wat vele jaren de populairste Nederlandse popgroep was: Golden Earring. De clips staan voornamelijk in chronologische volgorde. Een paar zijn nog in zwart-wit en enkele opnamen zijn afkomstig van een concert. De meeste hits van de Haagse groep staan nu bijeen in een soms nostalgisch ogend programma. Nummers als: Back home - Stand by me - Radar love - Twilight zone - When the lady smiles - Quiet eyes en Another 45 miles. Er zullen weinig Nederlandse groepen zijn met zo'n archief aan echte hits. De dvd staat al enige tijd in de top-30.

Over Golden Earring

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door AVRO

Golden Earring (tot in 1969 The Golden Earrings) was een Nederlandse rockband. De groep werd opgericht in 1961 en was op het moment van opheffing in 2021 de oudste nog bestaande rockband van Nederland. Het was op dat moment tevens een van de langst bestaande bands ter wereld. Golden Earring heeft internationaal succes gehad met de hits Radar Love, Twilight Zone en When the Lady Smiles, en hun albums Moontan en Cut.

Achtergrond

Als een van de weinige Nederlandse bands heeft Golden Earring internationaal succes gehad. De band heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en genoot in de jaren zeventig en tachtig van de twintigste eeuw een internationale sterrenstatus, met name in de Verenigde Staten. Golden Earring heeft meer dan dertig gouden en platina albums.

De band stond in totaal 389 weken in de Nederlandse Top 40 en is daarmee de succesvolste Nederlandse band in die lijst. In …Lees verder op Wikipedia