Boek
Engels

All things remembered

Goldie (auteur), Ben Thompson (medewerker)
A whirlwind, adrenalin-fuelled celebrity memoir from the godfather of urban rave.
Hugely addictive, this gonzo memoir is a vertiginous thrill-ride from the darkest depths of the West Midlands care-home system to the snowiest uplands of coke-crazed international celebrity.
It is an explosive story of abuse, revenge, graffiti, gold teeth, sawn-off shotguns, car crashes, hot yoga, absent
Titel
All things remembered
Auteur
Goldie 1965-
Medewerker
Ben Thompson
Taal
Engels
Uitgever
London: Faber & Faber, 2017
XVII, 278 p., [16] pagina's platen : ill.
ISBN
9780571332076 (hardback)
Plaatsingssuggestie
785.73 (SISO) Zangers - Groepen ; Zangers - Groepen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Goldie

Clifford Joseph Price (Bristol, 19 september 1965), beter bekend als Goldie, is een Brits dj, beeldend kunstenaar en acteur. Hij is vooral bekend voor zijn innovaties in de jungle- en drum-and-bassmuziek. Daarvoor was hij reeds bekend als graffiti-artiest.

Vroege jaren

Price werd in Bristol geboren. In de jaren tachtig raakte hij betrokken bij de Britse hiphopscene. Hij bracht zijn tijd door met het spuiten van graffiti en breakdancen. In 1988 verhuisde hij naar de Verenigde Staten, waar hij gouden tanden, zijn handelsmerk, ging verkopen.

Na zijn terugkeer in Groot-Brittannië maakte hij kennis met de rave-scene die was opgebloeid. Via zijn vriendin kwam hij in contact met de mannen van 4hero. Ben hen kon hij aan de slag voor hun Reinforced label als A&R-manager en grafisch ontwerper. In zijn vrije tijd maakte hij ook zelf ravetracks als Rufige cru. In 1992 had hij zijn eerste succes te pakken. De sing…Lees verder op Wikipedia