Boek
Nederlands
Chef Ramsay wil iedereen aan het koken krijgen en presenteert in dit fraai vormgegeven boek 25 complete menu"s met een heel diverse oorsprong: Italiaans, Spaans en Frans. Uitgangspunt is dat iedereen in staat moet zijn alle gerechten smaakvol te kunnen bereiden. Originele gerechten met de beste ingrediënten; briljante combinaties en smaken.
100% Ramsay is het kookboek dat iedereen wil hebben
Titel
100% Ramsay
Auteur
Gordon Ramsay
Medewerker
Mark Sargeant Emily Quah
Fotograaf
Jill Mead
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gordon Ramsay's Sunday lunch
Uitgever
Baarn: Tirion, 2008 | Andere uitgaves
255 p. : ill.
ISBN
9789043911863
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De bekende Britse televisiekok ontdekte dat nog maar heel weinig families samen eten. Daarom is hij een campagne begonnen om de zondagse maaltijd (Sunday lunch) in ere te herstellen, daarbij aantekenend dat die gemeenschappelijke maaltijd ook doordeweeks of op een zaterdag kan; het allerbelangrijkste is dat ouders, kinderen enz., samen de maaltijd eten, met elkaar praten èn Ramsay adviseert om de kinderen mee te laten helpen in de keuken! Dit boek bevat vijfentwintig complete, heel afwisselende menu’s met een heel diverse oorsprong (Italiaans, Frans, Aziatisch etc). Elk menu begint met een lijst van de gerechten en een planningsschema voor wat er gedaan moet worden: enkele dagen te voren, een dag te voren, enkele uren te voren, vlak voor het opdienen enz. Dat is erg overzichtelijk en maakt het geheel, ook voor niet-ervaren kokers veel beter uitvoerbaar. Dan volgen de recepten (in dezelfde werkvolgorde), geïllustreerd met prachtige gerechtfoto’s en duidelijke werkfoto’s. Goed vertaald…Lees verder

Over Gordon Ramsay

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Dave Pullig

Gordon James Ramsay (Johnstone, 8 november 1966) is een Britse topkok die in die hoedanigheid regelmatig op de televisie is te zien. Hij heeft een contract bij Fox.

Levensloop

Ramsay werd geboren in Schotland, maar groeide op in Engeland omdat zijn ouders verhuisden naar Stratford-upon-Avon. Hij heeft geen makkelijke jeugd gehad, in het Britse tv-programma 60 Minutes vertelde Ramsay dat zijn vader een alcoholist was die zijn moeder mishandelde. Zijn broer was verslaafd aan heroïne. Ramsay groeide op in armoedige omstandigheden en wilde weg. In zijn jongere jaren speelde hij in het jeugdelftal voetbal voor de in de Football League Two spelende voetbalclub Oxford United, tot hij op zijn twaalfde werd ontdekt door een scout van de Schotse voetbalclub Rangers FC.

Hij moest stoppen met voetbal door een niet meer genezende knieblessure. Ramsay besloot in de catering te gaan werken omdat hij verwachtte als kok te kunnen …Lees verder op Wikipedia

Suggesties