Boek
Nederlands

Creaties van een meester-chef

Gordon Ramsay (auteur), Roz Denny (auteur)
Titel
Creaties van een meester-chef / Gordon Ramsey ; met bijdragen van Roz Denny
Auteur
Gordon Ramsay Roz Denny
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
A chef for all seasons
Uitgever
Baarn: Tirion, 2002 | Andere uitgaven
224 p. : ill.
ISBN
90-4390-403-1
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gordon Ramsay, die het als voetballer niet ver schopte bij de Glasgow Rangers, begon een loopbaan als kok en groeide uit tot een van de meest spraakmakende koks van het Verenigd Koninkrijk: zijn (wan)gedrag in de keuken levert hem veel publiciteit op. In dit boek staan zijn recepten ingedeeld naar jaargetijde, ieder seizoen ingeleid met een overzicht van de producten die dan op hun best zijn. Veel recepten zijn inspirerende variaties op bestaande gerechten, en vooral de groenten weet hij origineel te bereiden. Aantrekkelijk uitgegeven, per pagina één recept, vaak met een gerechtfoto (kleur) op de tegenoverliggende bladzijde. Ieder recept wordt kort ingeleid, de handelingen staan puntsgewijs. Achterin basisrecepten en technieken, sommige geïllustreerd met werkfoto's (zwart-wit). Goed vertaald. Aantrekkelijk uitgegeven, de zwartwitte omslagfoto toont Ramsay in de keuken, met een kleureninzet van vier kleine foto's. Voor koks met enige ervaring goed uitvoerbaar. Alfabetisch register.

Over Gordon Ramsay

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dave Pullig

Gordon James Ramsay (Johnstone, 8 november 1966) is een Britse topkok die in die hoedanigheid regelmatig op de televisie is te zien. Hij heeft een contract bij Fox.

Levensloop

Ramsay werd geboren in Schotland, maar groeide op in Engeland omdat zijn ouders verhuisden naar Stratford-upon-Avon. Hij heeft geen makkelijke jeugd gehad, in het Britse tv-programma 60 Minutes vertelde Ramsay dat zijn vader een alcoholist was die zijn moeder mishandelde. Zijn broer was verslaafd aan heroïne. Ramsay groeide op in armoedige omstandigheden en wilde weg. In zijn jongere jaren speelde hij in het jeugdelftal voetbal voor de in de Football League Two spelende voetbalclub Oxford United, tot hij op zijn twaalfde werd ontdekt door een scout van de Schotse voetbalclub Rangers FC.

Hij moest stoppen met voetbal door een niet meer genezende knieblessure. Ramsay besloot in de catering te gaan werken omdat hij verwachtte als kok te kunnen …Lees verder op Wikipedia