Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gordon Ramsay kookt

Gordon Ramsay (auteur), Emily Quah (auteur), Ditte Isager (fotograaf)
Gordon heeft het altijd druk, hij reist de hele wereld rond om bij zijn vele restaurants te zijn en hij heeft regelmatig tv-opnames voor zijn succesvolle series. Maar ondanks zijn overvolle schema maakt hij áltijd tijd voor familie en vrienden. Dat gezinsleden en families zo veel mogelijk gezamenlijk aan tafel moeten zitten om te eten, is een van zijn stokpaardjes.
Voor dit boek heeft Gordon
Onderwerp
Gerechten
Titel
Gordon Ramsay kookt
Auteur
Gordon Ramsay Emily Quah
Fotograaf
Ditte Isager Mark Sargeant
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gordon Ramsay cooking for friends
Uitgever
Baarn: Tirion, 2009
269 p. : ill.
ISBN
9789043912327
Plaatsingssuggestie
629.2 (SISO) Beroemde koks ; Beroemde koks (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 27 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Britse chefkok Gordon Ramsay is een begrip in de culinaire wereld. Hij heeft meerdere Michelinsterren, staat aan het hoofd van restaurants in Londen, New York en Tokio en heeft al heel wat kookboeken op zijn palmares. In zijn boek Gordon Ramsay kookt, dat oorspronkelijk in het Engels verscheen in 2008, staan recepten die hij thuis klaarmaakt samen met de familie en voor een vrienden- of familiefeest. Ramsay gebruikt seizoensgebonden en zo mogelijk biologische ingrediënten.

De 100 recepten zijn dikwijls varianten op typisch Britse gerechten en worden vrij eenvoudig gehouden, zodat je niet noodzakelijk een meesterkok moet zijn om resultaat te boeken. In de uitgebreide inleiding vertelt Ramsay hoe het er bij hem thuis in de keuken aan toe gaat en kijkt hij met spijt naar de teloorgang van de Britse culinaire traditie en van typische oeroude Britse gerechten. Hij toont enkele basisrecepten voor het maken van bouillons, deeg en mayonaise, en er volgt een reeks recepten van…Lees verder
Recepten van de bekende chef en televisiekok voor thuis. De kinderen van Tara en Gordon Ramsay worden door hen nauw betrokken bij het koken van de maaltijden; dat geldt behalve voor het koken ook voor boodschappen doen. In dit boek laat Ramsay zich opnieuw door de Britse culinaire tradities inspireren, al zitten er ook Thaise recepten bij. Uitgangspunt is dat er met plezier wordt gekookt èn gegeten. De recepten in dit boek staan ingedeeld op gerechtsoort: soepen, pasta’s, vis, vlees, ovenschotels, groente, desserts en meer. De meeste zijn gedeeltelijk goed voor te bereiden wat gemakkelijk is voor een dagplanning. Geschikt voor ervaren en minder ervaren koks; de soms lange ingrediëntenlijsten kunnen beginners afschrikken, maar er zijn zeker veel eenvoudige recepten bij. Ook voor vegetariërs. Niet alles is in Nederland goed verkrijgbaar zoals gerookte schelvis, oesters, verse haring en eendeneieren. Het boek wordt afgesloten met een aantal basisrecepten. Geïllustreerd met goede gerechtf…Lees verder

Over Gordon Ramsay

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Dave Pullig

Gordon James Ramsay (Johnstone, 8 november 1966) is een Britse topkok die in die hoedanigheid regelmatig op de televisie is te zien. Hij heeft een contract bij Fox.

Levensloop

Ramsay werd geboren in Schotland, maar groeide op in Engeland omdat zijn ouders verhuisden naar Stratford-upon-Avon. Hij heeft geen makkelijke jeugd gehad, in het Britse tv-programma 60 Minutes vertelde Ramsay dat zijn vader een alcoholist was die zijn moeder mishandelde. Zijn broer was heroïne-verslaafd. Ramsay groeide op in armoedige omstandigheden en wilde weg. In zijn jongere jaren speelde hij in het jeugdelftal voetbal voor de in de Football League Two spelende voetbalclub Oxford United, tot hij op zijn twaalfde werd ontdekt door een scout van de Schotse voetbalclub Rangers FC. Hij moest stoppen met voetbal door een niet meer genezende knieblessure.

Met de knieblessure kwam er een einde aan zijn voetbalcarrière. Ramsay besloot in de cate…Lees verder op Wikipedia

Suggesties